Maestrul Xuankong

[box type=”note_box box_gray”]Regretăm faptul că maestrul Xuankong a plecat dintre noi, în glorie, în ziua de 18 octombrie 2011. Întreaga sa viață este un model pentru școala YiJinJing, model pe care îl vom urma în toate activitățile noastre.[/box]

Nume la naştere: Zhao Xuewen (趙學文)
Naţionalitate: Han
Vârstă: 90 ani
Nume budist: Xuankong (玄空)

Maestrul Xuankong s-a născut în 1920 într-o familie de medici din oraşul Wuhu din provincia Anhui, China. La vârsta de 9 ani pleacă la Shanghai să studieze medicina tradițională chineză şi artele marţiale cu renumitul medic Wangziping.  Călătorește vreme de un an şi se retrage la Templul Shaolin din cauza războiului din provincia Dongbei. Numele Xuankong îi este atribuit odată cu convertirea la budism. Studiază budismul şi se specializează în Yijinjing (calea transformării meridianelor), în arte marţiale interne şi în Budismul Zen,  fondat de Bodhidharma. După mulţi ani de studiu dedicat şi de ascetism atinge desăvârșirea în tehnicile superioare Yijinjing şi în cele de tratament prin Qigong.  Maestrul Xuankong s-a perfecționat în tratamentul medical prin Qigong, în metode de diagnosticare prin Qigong, de readucere a oaselor la poziția corectă şi în prescrierea de tratamente cu medicamente pe bază de plante. Medicamentele sale aproape magice, au vindecat multe boli rare. Locuitorii din zona râului Yangtze îl laudă ca pe un Buddha în viaţă şi ca pe un medic distins.

Privind înapoi la viaţa sa,  constatăm că maestrul Xuankong a suportat greutăţi pe care noi nu le putem tolera; a mers pe căi pe care noi nu suntem capabili să mergem. În cele din urmă a dobândit ceea ce se cheamă „sufletul Yijinjing”. El este cel mai vârstnic vindecător în medicina tradiţională din China, unul dintre cei mai cunoscuţi medici ai naţiunii chineze, un pustnic care a atins perfecțiunea în Qigong-ul artelor marţiale. Sunt greu de exprimat în cuvinte cei 70 de ani de efort, de devotament faţă de Qigong-ul Yijinjing, de cercetare şi de tratamente. Pe parcursul vieții a acumulat şi a sintetizat o valoroasă experienţă clinică împreună cu multe cunoştinţe medicale, toate canalizate în scopul dezvoltării sănătăţii fizice și spirituale umane.

El a combinat Qigong-ul Yijinjing cu medicina tradiţională chineză reușind să  producă miracole fără precedent. Maestrul foloseşte Qigong-ul Yijinjing pentru a emite Qi către pacienţi aflaţi la orice distanţă. După caz, acest Qi va vindeca bolile pacienţilor sau le va consolida sănătatea facându-i mai puternici. Chiar şi bolile rare, dificil de diagnosticat și de tratat clinic pot fi vindecate eficient prin Qigong-ul Yijinjing într-o perioadă relativ scurtă de timp. Afecțiuni precum emfizem, astm malign şi tuse malignă care rezultă din traheită cronică răspund deosebit de bine la tratamentul Qigong Yijinjing. Acesta este, de asemenea, eficient pentru eliminarea diferitelor tipuri de durere.

Trăim un moment deosebit de favorabil pentru că, în ciuda recluziunii în care traiește, Maestrul Xuankong doreşte să consacre şi să predea toate metodele sale şi experienţa sa medicală Qigong pentru beneficiul cât mai multor oameni din lume.

Deși pare greu de crezut, Qigong-ul Yijinjing al Maestrului Xuankong este magic. El a salvat nenumărate vieţi şi mulţi pacienţi au fost trataţi în timpul acestor ultimi 70 de ani. Există numeroase cazuri de boli grave cronicizate care s-au vindecat şi au dispărut chiar şi în termen de o singură zi, astfel că numele său a devenit celebru în întreaga lume pe parcursul ultimilor ani. Abilităţile sale de tratament sunt mai presus de înţelegerea medicinii tradiţionale sau a medicinii occidentale, ele conferindu-i respectul şi admiraţia tuturor pacienţilor care l-au cunoscut.

În ultimii 30 de ani Maestrul Xuankong a fost vizitat de pacienţi din întreaga lume pentru a trata boli rare în fața cărora medicina clasică a ramas fără  răspuns. Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost văzuți de medici faimoşi în diverse spitale din lume, dar care nu au reuşit să le trateze cu succes bolile. În cele din urmă au călătorit pentru a-l vedea pe Maestrul Xuankong a cărui calificare și experiență au făcut ca bolile lor să dispară fără traume în urma tratamentelor prescrise.

Maestrul a fost invitat în mai mult de 60 de ţări, cum ar fi SUA, Japonia, Anglia, Franţa, Germania, Singapore şi Israel, țări în care a susţinut conferinţe medicale şi de Qigong. Printre pacienții tratați de el se numără și personalităţi celebre. Discreția școlii Yi JinJing face să poată fi menționați aici doar Deng Lijun (Theresa Teng), cea mai cunoscută interpretă de muzică folk din China şi AbdurrahmanWahid, fostul preşedinte al Indoneziei.