Precizări importante

  1. Interesul autorilor acestui site este pur personal. Nu există așteptări pentru beneficii materiale și ne place să ne menținem această poziție. Toate costurile legate de site sunt suportate din speze proprii. Promovăm evenimentele și cursurile de qi gong în care credem cu adevărat, dar rămâne la latitudinea cititorilor să decidă pentru ei dacă acele evenimente le sunt utile sau nu
  2. Informațiile din acest site sunt destinate studenților români din școala Shaolin YiJinJing, prin urmare puținilor noștri colegi, pe de o parte, și practicanților români de arte marțiale interne sau externe, care pot să își îmbogățească bagajul de cunoștințe, pe de altă parte.
  3. Școala Shaolin YiJinJing există numai în China. Studenții din România merg periodic în China pentru a studia.
  4. Nu există nici o intenție de a deschide o școală și nici măcar un curs personalizat YiJinJing în România. Noi am emis o invitație maestrului nostru de a ne vizita țara, probabil că atunci când o va onora se va organiza o conferință despre medicina chinezească și budistă, care va fi un eveniment punctual
  5. Chiar dacă am vrea, noi, studenții români, nu putem preda tehnicile YiJinJing nimănui pentru simplul fapt că această școală nu se bazează în primul rând pe tehnici, ele sunt doar niște instrumente secundare, necesare progresului. Elementul principal constă în reglarea periodică pe care o primim de la maestrul școlii, shifu Jiang Feng
  6. Ne îndoim că vor fi vreodată mai mult de 20 de studenți români ai acestei școli. În ultima vreme maestrul nostru a primit mulți studenți români în școală care sunt studenții săi direcți dar care sunt instruiți în practică de către colegii lor mai vechi. Dorim să încurajăm toți practicanții qi gong în practica lor și să le lămurim eventualele puncte de întrebare. Nu dorim să denigrăm pe nimeni, nici o cale, nici un instructor de qi gong fie el autentic sau fără experiență.
  7. Nu avem nici o intenție de a educa cititorul sau de a schimba credințele nimănui. Respectăm credințele celor cu care interacționăm și nu dorim să intrăm în argumentări pe marginea nici unui subiect religios, de qi gong, yoga sau de altă natură. Noi, toți studenții români, suntem creștini ortodocși și nu ni se cere să ne convertim la o altă religie sau să adoptăm o altă filosofie. În plus, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede, cu toate că prietenii chinezi ne sunt tovarăși de drum spiritual, țara noastră este și va rămâne România.
  8. Deși credem în maestrul nostru, uneori avem și noi dubii cu privire la lecțiile pe care le primim. Am învățat să ni le lămurim, cu răbdare și toleranță. Unele încă mai persistă dar ele nu se transformă într-un handicap în calea progresului nostru.
  9. Cu privire la terapiile folosite în școală nu putem spune cu mâna pe inimă decât că noi ca pacienți am beneficiat de un tratament adecvat și foarte eficient. În plus am fost martori la multe tratamente și este adevărat, unele dintre ele nu au atins așteptările celor care le-au suportat. Cu toate acestea majoritatea a produs efecte spectaculoase. Prin urmare opinia noastră este că medicina, orientală sau occidentală, nu este o știință exactă. Întotdeauna există o șansă de nereușită, mai ales atunci când pacientul este necooperant, chiar și la modul involuntar. Iar în cazurile mai puțin reușite, de cele mai multe ori, pacienții dovedesc lipsă de înțelegere a modului în care funcționează propriul lor corp și se așteaptă pur și simplu la miracole, la ștergerea cu buretele a tuturor greșelilor pe care le-au făcut de-a lungul vieții.
  10. Orice tratament este efectuat în mod direct de shifu Jiang Feng și nu poate fi realizat decât în China. Oricine dorește să fie diagnosticat sau tratat va trebui să călătorească în China pentru aceasta. Desigur este mult mai ușor dacă doritorii se alătură grupului nostru care are deja experiență în aceste deplasări.

Vă rugăm să percepeți informațiile din acest site ca pe un dar. Folosiți-le așa cum credeți de cuviință sau ignorați-le dacă așa considerați. Puteți să le și combateți, inclusiv pe site, nu vom modera comentariile care critică, ci numai pe cele injurioase.