Sistemele corpului

Sistemul hormonal
ScheletulMusculatura
Scheletul conţine 206 oase care formează un cadru flexibil ce poate fi mişcat cu ajutorul muşchilor. Anumite oase au rol de protecţie pentru organe delicate.Sistemul muscular conţine peste 600 de muşchi care mişcă corpul trăgând de oase. O categorie aparte o formează muşchii din organe precum inima sau vezica urinară.
Sistemul limfaticSistemul digestiv
Sistemul limfatic conţine un număr de tuburi care colectează fluidele ce se scurg din vasele de sânge şi le drenează înapoi în sânge. Ganglionii limfatici filtrează germenii nocivi.Sistemul digestiv descompune ţi transformă hrana necesară pentru reparaţii şi creştere şi pentru obţinerea de energie.
Sistemul nervosSistemul circulator
Sistemul nervos are un răspuns rapid pentru a coordona funcţiile corpului. Centrul de control, creierul, primeşte şi trimite semnale cu ajutorul nervilor.Sistemul circulator vehiculează sângele pompat de către inimă printr-o reţea de vase de sânge. Acesta funrnizează tuturor părţilor corpului oxigen şi nutrienţi şi elimină reziduurile formate.
Sistemul respiratorSistemul urinar
Sistemul respirator extrage oxigenul din aerul respirat în plămâni şi eliberează dioxidul de carbon care este eliminat în atmosferă.Sistemul urinar filtrează sângele prin cei doi rinichi eliminând reziduurile şi excesul de apă. Produsul, urina, este stocată în vezica urinară înainte de a fi eliminată din corp.
Sistemul hormonal
Sistemul hormonal controlează, cu ajutorul hormonilor produşi de diversele glande, multe din procesele existente în corp. Sistemele nervos şi cel hormonal lucrează într-o colaborare foarte strânsă.
Sistemul reproductiv
Rolul sistemului reproductiv este acela de a crea copii. Testiculele bărbatului produc spermă care fertilizează ovulele produse în ovarele femeii.