Contemplam sensul sărbătoririi zilei de naştere. Am sesizat că nu este nimic cu adevărat grandios în a te naşte în această lume a Samsarei, dominată de roata naşterilor şi a morţilor. Doar mai treci printr-un ciclu.

Unii ar putea pretinde că au venit aici cu un scop, să înveţe, să evolueze sau poate chiar să se încarneze ca Maeştri pentru a ajuta oamenii. Dar să admitem, majoritatea dintre noi este aici din cauza Ignoranţei şi a agăţării noastre de lucrurile lumeşti. Cu excepţia cazului în care facem ceva pentru a ne cunoaşte Sinele sau cine suntem noi cu adevărat, nu avem nici o şansă să ne eliberăm de cercul vicios al suferinţei naşterii, al suferinţei bătrâneţii şi a morţii. Nu avem nici un motiv să sărbătorim. Cu siguranţă e mai mult de reflectat decât de celebrat. Pentru fiecare dintre noi a cărui zi de naştere se apropie sau a trecut ea marchează doar încă un an mai aproape de moarte sau încă un an mai aproape de realizarea de Sine şi eliberarea din acest ciclu.

Scopul unei existenţe pline de sens este să descopere moduri mai înţelepte de a trăi şi, prin aceasta, de a avea o existenţă superioară. Vă rog nu spuneţi că a trăi normal este omeneşte. Nu ar trebui să fiţi doar umani. Ar trebui să fiţi de asemenea fiinţe iluminate şi eliberate.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *