Muntele Galben

Acesta este articolul nr. 2 din totalul de 4 articole ale seriei Albume fotografice

Descriere

Muntele Galben este cunoscut pentru răsăriturile sale, pentru pini, pentru stâncile așezate straniu și pentru vederile de deasupra norilor care apar mai mult de 200 de zile pe an.

El acoperă o arie de peste 154 kilometri pătrați fiind formați aproximativ 100 milioane de ani în urmă și mai apoi sculptați de ghețari.

Muntele oferă o floră deosebită, în special pinii săi cu forme vestite dar și plante medicinale unice în lume.

Istorie

În timpul dinastiei Qin muntele era cunoscut drept Muntele Negru (Yishan) datorită predominanței rocilor închise la culoare. În anul 747 I s-a schimbat numele în Muntele Galben în onoarea lui Huang Di – Împăratul Galben, fiind considerat locul în care acest împărat a ascensionat către Cer.

Recent muntele a fost amenajat, fiind construite peste 60.000 de trepte din beton în zonele din vârful său. Accesul la aceste culoare se face cu telecabina, iar în vârf se găsesc hoteluri, restaurante și chiar o bancă.

Toate resursele sunt urcate cu telecabina apoi transportate de șerpași pe umeri până la locurile de desfacere.

În anul 2002 Muntele Galben a devenit fratele muntelui Jungfrau din Alpii elvețieni.

Artă

Marea reputație a muntelui galben se datorează literaturii și artei chinezești. Peisajele sale inspiratoare se regăsesc în multe picturi cu cerneală, specifice Chinei, precum, mai recent, și în arta fotografică.

Recent regizorul filmului Avatar a declarant că acest munte a fost una din principalele sale surse de inspirație pentru crearea peliculei.

Imagini

Vă oferim următorul album cu imagini de la acest munte

[minigallery style=”box border box_white”]

Navigare seriiPeisaje urbane din HuangshanJiuZhaiGou

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *