Acesta este articolul nr. 3 din totalul de 4 articole ale seriei Albume fotografice

JiuJhaiGou este unul dintre cei mai renumiți munți din China, situat în vestul provinciei SiChuan, aproapre de granița cu Tibet și locuit preponderent de populație tibetană migrată în zonă de- lungul secolelor de istorie a Chinei.

Muntele este amenajat excepțional și are un flux de turiști impresionant. De la intrarea platită avem șosele pe o distanță mai mare de 30km parcurse de autobuze cu acces liber (inclus în prețul biletului) care au stații la cele mai multe dintre atracțiile naturale ale parcului. Cei care au chef de plimbare o pot face direct prin pădure pe…. scări și trotuare special amenajate.

Caracteristica principală a muntelui este dată de apele curgătoare și de lacurile excepțional de frumoase.

În ceea ce privește populația, aceasta are o tradiție de nomazi. Până nu demult nici nu foloseau băncile pentru a depozita averile, practic fiecare se îmbrăca cu toată averea, obicei atât practic cât și o afișare tradițională a statutului social… Bărbatul cel mai bogat din sat devenea de drept primar și se putea căsători cu două soții. Un alt obicei neobișnuit legat de căsătorie este acela prin care trei sau mai multe surori erau căsătorite cu un singur bărbat suficient de bogat să le țină pe toate.

Acesta este link-ul de pe Wikipedia, unde puteți citi mai multe informații interesante. Mai jos vă oferim o mică galerie de fotografii făcute de noi în timpul excursiei.

[minigallery style=”box border box_white”]

Navigare seriiMuntele GalbenTemplul Yinping

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *