Începem prin a preciza faptul că banii nu sunt rădăcina tuturor relelor, așa cum se crede în general. Banii sunt un mijloc, un instrument pe care omul îl utilizează și prin care încearcă să își satisfacă lăcomia și dorințele, cel mai adesea pe cheltuiala celorlalți.

Prin urmare nu putem acuza banii de nimic, ci numai pe omul insuficient de luminat și care nu știe ce să gândească, cum să utilizeze și ce scopuri să își angreneze disponibilitățile. Atâta timp cât oamenii vor aprecia banii mai presus de orice altceva vom fi martori la aceeași poveste, aceeași tragedie, seducție, pasiune, dorință, idee de gratificație. Dați bani cuiva care nu este stăpânul propriilor gânduri, sentimente și dorințe și îi va abuza până va ajunge la ruină. Dacă avem răul în inimi, în loc să avem binele, noi suntem cei ce merită să fie acuzați și singura concluzie viabilă este că trebuie să începem să ne transformăm scara proprie de valori înainte de a înțelege cum să utilizăm banii corect. Orice fel de proprietate ar trebui, în fapt, să fie utilizată pentru înălțarea și pentru binele umanității.

Banii au de jucat un anumit rol. Și noi avem un rol de jucat, anume acela de a ne ocupa cu evoluția, perfecționarea și realizarea potențialului dat nouă de Creator. Atâta timp cât vom cunoaște și vom aplica principiile corecte de utilizare a banilor totul ne va veni în cale așa cum trebuie în vederea evoluției noastre.

Oamenii caută bogăție (bani) din instinct. Dar inițiații caută elementul divin din ei, o chintesență ascunsă. Ei știu că odată găsită acea chintesență și odată produsă condensarea ei în propria lor ființă tot ceea ce ating se va transforma într-o bogăție cât se poate de reală, lucru cu mult mai important decât acumularea și stocarea banilor în buzunare și în bănci. De aceea inițiații sunt cu adevărat bogați, bogați în înțelepciune, bucurie și pace. Acestea sunt lucruri care fac omul atât de bogat încât el dorește să distribuie și celorlalți din bogăția sa.

Cei ce posedă bani „în afară”, indiferent cât de mulți ar avea tot se simt singuri, nefericiți și apăsați. Inițiații păstrează adevăratele bogății „în interior” și de acolo ei plătesc entitățile celeste pentru deservirea umanității și vindecarea ei de păcatele comise, de karma, durere și suferință.

Este foarte bine că oamenii doresc să devină bogați însă chintesența bogăției este cea care contează nu cristalizarea ei în ceva concret și greoi.

Aproape cu toții am crezut că banii ne pot deschide uși cel mai adesea închise pentru noi. Probabil că acest lucru este valabil în lumea fizică însă porțile spirituale către pace, fericire, bucurie, inspirație, porțile care conducă spre calități și virtuți rămân neclintite în fața banilor. La ce bun să deschizi uși exterioare dacă ușile interioare către sanctuarul ființei rămân închise?

Banii aduc cele mai negative și mai distructive tendințe în om atunci când acesta nu este luminat. Nu este posibil și nici util să încercăm să oprim oamenii care prețuiesc banii mai mult decât orice în viață. Singurul lucru pe care îl putem încerca este să îi luminăm în așa fel încât să învețe cum să utilizeze banii odată ce i-au câștigat, pentru ca să nu se prăbușească sub povara lor și a complicațiilor pe care aceștia le generează.

Secretul progresului constă în a dărui, însă foarte rar o persoană cu o avere imensă simte imboldul de a o distribui. Lăcomia domină lumea și atâta timp cât acest lucru va rămâne valabil lumea nu va cunoaște sfârșitul dificultăților.

Universul ne-a dăruit deja tot ceea ce avem nevoie: aer, apă, căldură, lumină, hrană și în planuri mai înalte prana (qi), esență, chintesență și toate elementele transformatoare benefice. Numai inițiații cunosc cum să utilizeze această fabuloasă comoară oferită de Univers. Alții cred că viața este mizerabilă numai pentru că nu văd cum le-a fost distribuită o adevărată avere și o adevărată binecuvântare peste tot în jurul lor, pentru că sunt prea leneși și prea obtuzi să realizeze propria lor situație.

Aceasta este Dreptatea Infinită. Ea nu intenționează să ofere bogățiile sale numai unora și altora nu. Nu este deloc surprinzător să vezi cum unii oameni se autolimitează. Ei cred că este suficient să mănânce, să bea, să respire, să doarmă, să se distreze, etc. Aceasta nu înseamnă decât că își hrănesc corpurile numai cu solide, lichide și gaze. În acest mod ei se deteriorează în mod natural, pentru că în realitate nu sunt hrăniți așa cum trebuie.

Mai există altcineva tot atât de generos și de dăruit cum este Universul? Dacă l-am lua drept model, încetul cu încetul mintea noastră îi va prelua aura, inima noastră se va umple cu iubire și căldură, spiritul nostru va deveni atotputernic. Peste orice, vom putea să dăruim la fel cum o face Universul.

Mulți oameni gândesc mai mult la verbul „a lua” decât la verbul „a da”. Aceasta este instruirea, educația lor. Cultura noastră este condusă de verbul „a lua”. Oamenii caută în permanență ceva ce poate fi luat. Acesta devine scopul lor în studiu, în întâlniri, la muncă, în căsătorie. Și din acest motiv omul nu radiază nici lumină, nici căldură, nici viață. Întreaga lume este în declin din cauza acestui mod de gândire.

Meditați la toate acestea și veți vedea cum vi se va îmbunătăți viața și cât de mult veți fi iubiți dacă vă dezvoltați tendința de a dărui.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *