1. Pouchong
Am primit o mostră din acest ceai care se află undeva între ceaiul verde și oolong. Frunzele sunt desfăcute, ca la ceaiul verde dar sunt ușor fermentate și infuzia are o culoare verde mai mult spre galben. Ceaiul nu elimină un miros puternic însă gustul se apropie mult de un oolong de calitate.
Deși este un ceai verde eu l-am preparat prin metoda gongfu cu apă la 90 de grade și nu mi s-a părut că am greșit. Rămâne ca fiecare să experimenteze și să decidă cea mai bună metodă de preparare.
Mi-a făcut plăcere să îl beau, nota 8.9 din partea mea. Prețul nu este deosebit de mare, de aceea această notă e cu atât mai importantă pentru că de fapt acest ceai concurează la prima poziție din gama lui de prețuri.
2. Mi Lan Dan Cong
Din nou un ceai cules dintr-o singură plantă, ceva mai copt decât Pouchong, dar fără greutatea dată de procedeul de coacere. Este foarte dulce și foarte aromat – probabil aromele seamănă a miere și lichee. Celor cărora le plac ceaiurile coapte ar putea foarte bine să considere acest ceai pe locul I.
Pentru că mie îmi plac mai mult ceaiurile necoapte, Pouchong reprezintă o alegere mai potrivită.
Ambele ceaiuri pot fi comandate de la Compania Ceaiului : Pouchong și Mi Lan Dan Cong
Lasă un răspuns