Acesta este articolul nr. 3 din totalul de 12 articole ale seriei Bine și rău

Atâta timp cât omul conferă Răului propria importanță, în mod independent de Bine, el nu va fi capabil să îl transforme și răul va continua să îl persecute cu puterea pe care o capătă de la această credință omenească.

Din moment ce Dumnezeu este Creatorul, El cunoaște rolul fiecărui element, al fiecărei forțe, al fiecărei ființe precum și tot ceea ce trebuie făcut pentru a îmbunătăți situația. Noi nu putem cunoaște aceste lucruri, cu toate acestea, Atotputernicul poate face tot ceea ce I se pare potrivit. Din acest motiv trebuie să Îl rugăm să ne ajute. El este deasupra Binelui și a Răului și cu ajutorul Său putem deveni liberi. Cu această libertate vom putea accesa și folosi forțele subtile și foarte puternice ale Universului.

Atunci când ne decidem să lucrăm cu Dumnezeu, cea mai inaccesibilă Ființă dintre toate, atunci vom obține adevărata realizare. Dacă dorim să obținem adevărata realizare trebuie să lucrăm și să descoperim unde se ascunde adevărul, unde sunt puterea, viața, unde este centrul de deasupra binelui și a răului. Trebuie să ne focalizăm pe Centru, să devenim una cu El și numai cu El. Atunci Binele nu are altă posibilitate decât să se manifeste în și prin noi, atât în viața interioară cât și în cea exterioară.

Aici pe pământ condițiile create de om favorizează răul. Începe să faci ceva rău și toți din jurul tău te vor copia. Încearcă să faci ceva bun și toată lumea va fi paralizată, cloroformizată, incapabilă să sară în ajutor. Cu toate acestea așa se petrece mereu în regiunile joase pe unde omul a ajuns să viețuiască. În regiunile înalte Răul este cel amorțit, limitat, incapabil. Atunci când trăim în regiunile înalte suntem în imposibilitate să facem rău și este foarte ușor să facem bine. Dacă Răul este mult mai puternic aici pe pământ aceasta este din cauza omului care i-a oferit cele mai bune condiții în acest sens.

Navigare seriiDumnezeu, binele și răulRăul și Binele sunt copiii lui Dumnezeu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *