Despre Yi Jin Jing

Citește și aceste precizări importante

Yi Jin Jing este o ramură a şcolii Shaolin care are drept scop educarea adepţilor în vederea transformării (Yi) meridianelor (Jin). Yi Jin Jing RO reprezintă un grup de studenţi români ai acestei şcoli chinezeşti.

În relaţia sa cu lumea, şcoala Yi Jin Jing se ocupă cu tratarea diverselor boli folosind medicina tradiţională chinezească. În medicina tradiţională chinezească, ca de altfel în toată societatea chinezească, tradiţiile de clan au trasat bariere ale cunoaşterii, fiecare şcoală având o serie de secrete atât de practică cât şi medicinale. De aceea şcoala Yi Jin Jing foloseşte atât tratamente cunoscute cât şi tratamente secrete pentru vindecarea diverselor boli dar şi pentru practica cultivării interne.

Templul Shaolin / utilizare cf. licenţă Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0
Templul Shaolin / utilizare imagine cf. licenţă Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0

Ca experienţă proprie am văzut de mai multe ori vindecări aparent miraculoase pe care medicina occidentală nu le poate realiza. Dar vrem să precizăm clar că nu orice se poate trata şi mai ales nu la orice stadiu al bolii. Cazurile avansate de cancer, spre exemplu, prezintă şanse de remisie, totuşi succesul tratamentului nu este defel garantat. Trebuie înţeles că medicina tradiţională chinezească este mai mult o medicină a prevenirii bolilor şi mai puţin una a recuperării în urma efectelor acestora. O importantă parte în tratament îi revine bolnavului care trebuie să înţeleagă unde greşeşte şi de ce i s-a deteriorat sănătatea şi să ia măsurile necesare de corecţie a obiceiurilor greşite din viaţă. În marea majoritate a cazurilor este vorba de lipsa exerciţiului fizic, despre care am scris o serie de articole din categoria Exerciţii pentru sănătate.

În ceea ce priveşte practica, şcoala stimulează studenţii să îşi corecteze corpul fizic, sănătatea mentală şi să îşi dezvolte energia internă. La ora actuală în România nu există decât practicanţi începători ai acestei căi.

Trebuie spus în continuare că orice şcoală de factură budistă este şi o şcoală pentru corectarea şi rafinarea caracterului tot atât de mult ca şi a corpului fizic. Corpul fizic, mintea, sufletul şi spiritul trebuie să devină o unitate armonioasă în fiecare fiinţă omenească. Cei inteligenţi care înţeleg aceasta vor acţiona continuu pentru propria dezvoltare şi pentru impulsionarea în direcţia corectă a celor din jurul lor.

Acest sit nu îşi propune să adopte o ţinută academică pentru că lucrurile despre care scriem sunt rezultatul modului de transmisie experenţial care s-a propagat de-a lungul mileniilor. Bineînţeles că totul trebuie adaptat vremurilor moderne, proces care se desfăşoară şi s-a desfăşurat continuu de-a lungul istoriei acestei şcoli.

Ce poţi face

Dacă eşti interesat de arte marţiale interne, qi gong sau medicină tradiţională chinezească te rugăm să te înscrii aici pentru a primi la timp informaţii proaspete atunci când ele vor apare.