Mătasea naturală este un material miraculos cu însușiri excepționale care permit curgerea liberă a energiei qi. În China există o adevărată cultură pentru mătase, ea putând fi folosită în două moduri principale:

  1. îmbrăcăminte de corp din mătase naturală (recomandată printre altele și pentru practică)
  2. îmbrăcăminte și piese pentru pat (huse din mătase dar și salteluță, pilotă și perne din mătase)

Viermii de mătase după cum știe oricine țes un fir foarte rezistent, cu secțiune triunghiulară pentru a se înveli într-un cocon în vederea transformării larvelor în fluturi. Mai puțin cunoscut este faptul că viermii pot să țeasă un cocon individual caz în care firul poate fi desfășurat pe o lungime de aproximativ 1500m și apoi refolosit în țesături (8 coconi sunt desfășurați simultan și răsuciți pentru a crea un singur fir de țesătură) sau viermii pot să țeasă câte doi un astfel de cocon la comun. În ultima situație nu se mai pot recupera firele individuale însă coconul poate fi întins într-o împletitură foarte subțire (vezi imaginea). Folosind câteva sute de coconi se pot crea umpluturile pentru somiere sau pilote. Folosirea acestor pilote este foarte indicată, energiile circulând liber în timpul somnului și în plus mătasea se comportă foarte bine atât iarna cât și vara nefiind necesară înlocuirea pilotelor funcție de sezon.

Există un test simplu pentru a determina dacă materialul este 100% mătase naturală: se arde un colț ascuns iar fumul rezultat trebuie să fie complet negru. Dacă apar fuioare albe în fum înseamnă că mătasea nu este complet naturală.

Procesarea coconilor dubli


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *