VIDEO: Diagnosticare folosind energia protectivă (Wei Qi)

Urmăriți în filmul de mai jos cum se diagnostichează un pacient folosind energia protectivă (wei qi).

Etape:

  1. Deschidere punct principal meridian energetic în talpa picioarelor. Aceasta permite curgerea energiei în exces în pământ și închiderea circuitului undei de energie
  2. Maestrul își ridică energia din dantian și o poziționează în fața pieptului și în brațe folosind câteva exerciții de qi gong yi jin jing.
  3. Apoi maestrul atinge pacientul în palmă, creând un circuit între meridianele lui și cele ale pacientului. După cum aminteam la punctul 1, cealaltă legătură este creată direct prin pământ.
  4. Folosind voința energia protectivă (wei qi) care circulă în mod obișnuit la suprafața corpului este împinsă spre palmă și apoi introdusă în corpul pacientului.
  5. Funcție de modul de prindere (care după cum se observă poate fi schimbat din când în când) energia este direcționată inițial prin toate cele șase meridiane de la mâna pacientului apoi selectiv prin anumite meridiane
  6. Se pot atinge și alte extremități ale meridianelor, îndeobște cele de la nivelul capului
  7. Diagnosticul constă în a urmări curgerea energiei prin meridianele pacientului. Lucrul important este că această curgere este foarte ușor de sesizat chiar și de către pacienții fără nici un fel de pregatire în qi gong, ea fiind resimțită ca un flux electric prin brațe și uneori chiar și prin picioare. Simplificând se poate spune că meridianele sunt curate dacă unda de energie curge continuu, uniform, mușchii pacientului suferind o contracție constantă mai mică sau mai mare. Dacă există blocaje pe meridiane, unda energetică se reflectă în acele blocaje și se întoarce spre cel care o emite. Ca efect evident apar undele staționare, străbătute în timp de nuluri și maxime date de diferența de fază a undelor incidentă și reflectată (principiul se studiază în fizica de la liceu). Mușchii pacientului vor oscila între contracții puternice și relaxări involuntare, lucru ușor vizibil și în video. Medicul cu experiență în acest tip de diagnostic va putea preciza pe ce meridian și cam în ce zonă există blocajele.
  8. În final energia qi este retrasă spre dantian-ul medicului, fluxul ei fiind întrerupt.

Explicații:

Blocajele pe meridiane sunt determinate de calitatea inferioară a sângelui (vâscozitate mărită, toxine) care nu mai poate circula așa cum trebuie prin vasele capilare ale țesuturilor unde apar blocajele. Consecința directă este aceea că în acele zone nu mai circulă nici energia qi. Atunci când meridianele sunt întrerupte în acest fel în timp mai scurt sau mai lung lipsa de energie qi care se manifestă în organele corespunzătoare meridianelor va duce la scăderea capacității acestora de funcționare și apoi la boli specifice ale organelor. De obicei medicina occidentală descoperă ”boala” abia atunci când ea deja se manifestă în organe. Medicina chinezească și cea qi gong au avantajul că determină ”boala” încă din faza ei energetică atunci când se pot lua mult mai ușor măsuri corective.


Comments

Un răspuns la „VIDEO: Diagnosticare folosind energia protectivă (Wei Qi)”

  1. Este un alt mod de a trai! Pare atat de simplu totul! Cum am putea adopta acest mod de viata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *