Dalian (大连) este cel mai îndepărtat oraș chinezesc născut la confluența a trei civilizații diferite: cea chinezească, cea japoneză și cea rusească. Aparținând provinciei Liaoning (辽宁)este al doilea oraș ca mărime și ca importanță după Shenyang (沈阳). Dalian este unul din principalele porturi comerciale din nordul Chinei și a cunoscut în ultima vreme o dezvoltare economică fără precedent.

Primăria orașului a promovat și a făcut ea însăși investiții masive în infrastructură, economie, educație, mari părți ale orașului semănând astăzi foarte mult cu metropolele americane și europene. Cu toate acestea uneori este de ajuns să treci de un colț de stradă și te trezești imediat în cartiere vechi, care seamănă cumva cu mahalaua din Kung Fu Hustle (vezi video). Lucrul care șochează puțin este acela că deși cartierul pare o mahala, totuși te simți în perfectă siguranță. Acasă aș fi fost puțin timorat să traversez un astfel de cartier însă în China siguranța cetățenilor și mai ales a străinilor este foarte ridicată.

În primele zile ale sosirii în China este foarte greu să te trezești dimineața, așa că astăzi am lăsat timp de acomodare însă mâine vreau să ies în parc la ora 6 pentru a filma mulțimile de oameni obișnuiți, de toate vârstele, care practică felurite stiluri de qi gong.

base=x:/yijinjing.ro/wp-content/uploads/2010/08/ flv=Dalian-pI.flv img=Dalian11.jpg embed=false share=false width=640 height=420 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false /]


Comments

Un răspuns la „Dalian”

  1. Promit să mă perfecționez la filmări…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *