Degetele noastre sunt antene și fiecare recepționează și transmite curenți și unde de o natură particulară.

Degetul mare

Degetul mare corespunde elementului Pământ, care se ocupă cu voința și puterea determinării, tăria, acțiunea și uneori încăpățânarea. Reprezintă voința și puterea spiritului și pasiunile și nevoile noastre. Reprezintă în mod simbolic corpul fizic, vigoarea și sănătatea în viață. Momentele cele mai intense când corpul fizic interacționează cu materia sunt mâncatul, utilizarea banilor, activitatea și dinamismul muncii și memoria lor intră în sfera inconștientului.

La un nivel mai înalt al voinței și puterii sunt tărâmurile subconștientului. Ele au putere, dominare și tărie asupra gesturilor și a respirației, a ritmului intern și a echilibrului.

Venus conduce prin degetul mare pasiunea și iubirea noastră.

Degetul arătător

Acest deget se referă la elementul Foc, un element care este relaționat cu conștiința divină a spiritului care ne conferă protecție, eternitate și nemurire, libertatea de a înțelege adevărul și identificarea prin uniune completă cu Creatorul nostru.

Prin acest deget Jupiter ne oferă bogăție materială.

Degetul mijlociu

Degetul mijlociu este corelat cu eterul și prin el cu Dumnezeul Creator, Tatăl Universal și Mama de Lumină și Iubire. (notă: textul este destul de confuz aici, traducerea încearcă să redea cea mai bună aproximare a înțelegerii noastre). El este dincolo de timp și spațiu și conferă fericire, bucurie și căldură sufletească. Se așează în sentimentele și emoțiile noastre și este guvernat de iubirea condiționată.

Influența sa are loc pe un plan inferior și este relaționată cu muzica, cântatul, poezia și armonia în viață.

Degetul inelar

Acesta este corelat cu sufletul infinit din planurile astrale superioare. Se ocupă de supra-conștiință, de infinitatea/imensitatea spațiului, iubirea necondiționată, fuziunea și extazul contemplării și adorării non-egoiste a tuturor creaturilor și ființelor. Astfel de ființe sunt în mod constant în rugăciune și meditație și mereu împăcate.

Prin acest deget Soarele conduce sistemul circulator și sângele și susține viața.

Degetul mic

Acesta este conectat cu elementul aer, conducând tărâmurile intelectului și ale conștiinței de sine. Se ocupă în principal de acumularea de cunoaștere și de învățarea obținerii iubirii și a luminii. În plan înalt conduce la înțelepciune, însă în planurile joase se ocupă cu formele gând. Cel mai adesea concentrează intelectul asupra propriei ființe.

Mercur coordonează prin acest deget inteligența și comunicarea în vederea înțelegerii adevăratului sens a iubirii la nivel material. De asemenea degetul mic este și egoist, materialist, manipulativ și mincinos elocvent.

Inițiații și discipolii cunosc cum să utilizeze degetele pentru a regla curenții care curg prin timp și spațiu și astfel nu numai că se purifică dar pot să vindece și pe alții.

De aceea este important să menținem brațele, palmele și degetele curate în orice moment pentru a nu împiedica funcționarea corectă a acestor antene.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *