Viața de zi cu zi și practica – noaptea

Visele

Beneficiile aduse de vise sunt imense. Visele ne dau o oportunitate să refulăm gândurile, sentimentele, gesturile pe care nu am reușit să le avem în timpul zilei. De asemenea ne permit să exprimăm și să fim martorii activităților de peste zi pentru a le re-experimenta și a învăța din ele.

Avem numeroase tipuri de vise: de refulare, de învățare, recursive, profetice, lucide și așa mai departe. Avem uneori vise în care facem lucruri pe care nu le-am fi făcut niciodată în starea de veghe – acesta este un semn că nu știm să ne pregătim corpul pentru somn.

A ne culca după miezul nopții, la ore „mici”, determină dezechilibre în sistemul nervos și ne fac să lipsim de la lecțiile ținute de maestru.

Insomnia

În loc să închidem ochii și să numărăm oi și să ne chinuim ore în șir să adormim e mai bine să ne ridicăm și să lucrăm până ne simțim mai împăcați. Aprindeți o lumină și faceți exerciții de respirație. Spuneți o rugăciune, faceți ceva care să vă inspire și să vă încurajeze înainte de a reveni în pat. Ideea este să realizați că nu puteți purta nici o bătălie stând întinși în pat.

Ca o variantă puteți să alegeți să faceți exact pe dos: stabiliți-vă ferm în intenția de a nu dormi toată noaptea. Foarte curând veți simți cum începeți să ațipiți.

Băutul de apă fierbinte și un ușor masaj în zona plexului solar cu mișcări circulare pot de asemenea să inducă somnul.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *