Se pare că procesele de creștere sunt în strânsă legătură cu transpunerea informațiilor din câmpul morfogenetic individual – replică fidelă a celui universal – în corpul uman, proces facilitat de activitatea glandei pineale (punctul tian, aflat la intersecția dintre linia tian mu și du mai unde mu este altă denumire pentru dan tian-ul superior sau al treilea ochi).

Până la sfârșitul adolescenței această zonă este puternic vascularizată și activă. Începând cu vârsta de 17-18 ani glanda pineală începe să se calcifieze, funcția ei scăzând considerabil în intensitate. Există teorii prin care se afirmă că dacă acest proces de calcifiere nu ar avea loc, omul s-ar putea dezvolta în continuare, accesând în mod natural multe din capacitățile denumite paranormale și care astăzi sunt apanajul a unui număr foarte mic de oameni.

Printre elementele care contribuie la grăbirea acestei calcifieri se numără și substanța fluor care din păcate se găsește, în ciuda unor studii care arată că nu ajută cu nimic, în mai toate pastele de dinți. Copii și adolescenții ar trebui feriți de această substanță iar dieta ar trebui îmbunătățită cu alimente care să încurajeze circulația și menținerea cât mai îndelungată a vascularizării glandei pineale.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *