Acesta este articolul nr. 2 din totalul de 2 articole ale seriei Dreptate și justiție

Dacă oamenii obișnuiți au tendința să obțină satisfacție singuri, așa cum am văzut în prima parte a seriei de articole, inițiații abordează o cu totul altă atitudine, puternic contrastantă. Un inițiat poate fi ofensat, împroșcat cu noroi, călcat în picioare, nedreptățit și umilit de inamici însă el cunoaște Legea. El răspunde cu alte metode. În loc să se răzbune în mod direct el îi lasă pe inamici în plata Domnului. Ei sunt liberi să dezvolte absolut orice doresc în ființele lor, inclusiv infernul. Inițiatul se pregătește într-un alt mod, el pornește la muncă pentru a se transforma în interior. El se roagă, meditează, studiază și practică până într-o zi când obține adevărata înțelepciune și adevărata putere. Iar dacă atunci vechii inamici îl întâlnesc ei vor fi uluiți. Ceva indescifrabil începe să se petreacă în mințile și în sufletele lor. Văzând Lumina care înflorește în inițiat ei se simt terni și deformați. Ei vor regreta comportamentul lor și vor începe să repare greșelile pe care le-au comis în trecut.

Deoarece există o lege naturală conform căreia oricine ne nedreptățește va fi obligat, într-o zi, în această viață sau în următoarele, să vină să ne găsească și să își plătească amenzile. Atunci când acest lucru se petrece putem să simțim intuitiv că respectivul este un inamic vechi și să dorim să stăm departe de el.

Un inițiat este capabil de răzbunare dar numai cu arma Iubirii și a Luminii care introduce transformări radicale în inima și în sufletul său, benefice atât pentru inițiat cât și pentru inamic. Procedând astfel inițiații vor descoperi curând noi dimensiuni, o lumină nouă deoarece ei au fost victorioși asupra naturii lor inferioare.

Dacă vom conta pe iubirea divină, pe înțelepciune și pe generozitate în rezolvarea problemelor noastre nu vom fi niciodată singuri deoarece ne vom fi creat o puternică legătură cu Cerurile. Ele nu ne vor abandona niciodată chiar și dacă toată lumea uită de ele. Cerurile sunt permanent susținute și iluminate și, în cele din urmă, triumfă mereu.

Poate cineva să calculeze pedeapsa necesară în mod exact? Pentru a fi cu adevărat corecți ar trebui ca circumstanțele comiterii greșelilor să fie identice la pedepse identice. Poate de exemplu o amendă de 100 RON să reprezinte același grad de pedepsire pentru cineva care are numai acești bani să trăiască și pentru altcineva care este milionar? Introducerea pedepsei cu moartea oprește oamenii să comită crime? Prin uciderea extremiștilor se obține eliminarea lor? Sigur că nu! Prin urmare vedeți că este virtual imposibil să (ne) facem noi dreptate. Trebuie să învățăm să ne comportăm întotdeauna corect chiar dacă alții se comportă incorect cu noi. Nu intră în sarcina noastră să îi pedepsim pe aceștia. Există legi universale care se ocupă explicit cu acest lucru.

Din nefericire omul ia Legea în mâinile sale. Legile omului pentru a stopa crimele au crescut până la un stadiu abominabil. Rata criminalității din întreaga lume a crescut constant din cauză că aceste legi sunt bazate pe personificarea fricii.

Tribunalul ceresc este bazat pe Iubire. Cerul va judeca cazul și va decide care este cea mai bună măsură pentru noi, cei ce greșim, astfel încât să înțelegem adevărul și să progresăm. Și din acest motiv atunci când credem că cineva ne-a greșit și că merită să fie pedepsit ar trebui să ne adresăm în această chestiuni lumilor cerești.

Navigare seriiDreptatea

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *