Eliberarea poate fi obținută numai atunci când oamenii vor înțelege Deservirea și scopul lor în viață. Iar cineva poate fi liber abia atunci când înțelege justiția care caracterizează relațiile din familiile noastre, din societate, din natură și din întreg Cosmosul.

Foarte multe dintre suferințele pe care oamenii le îndură sunt, în fapt, simple plăți pentru nedreptățile pe care le-au comis în trecut.

Omul primește foarte multe de la părinți, corpul și însăși viața. Apoi primește haine, hrană, adăpost, cultură și civilizație cu școli, muzee, biblioteci, laboratoare și așa mai departe. Omul este îndatorat și rasei sale, pământului și Cosmosului pentru simpla sa existență.

Un discipol care înțelege această datorie își iubește părinții și este atent să facă numai ceea ce este corect și bine pentru ei. El de asemenea susține și recunoaște societatea în care trăiește, este patriot, umanist și mulțumește Universului și lui Dumnezeu. El deservește pe toți și pe toate acestea cu gândurile, cu sentimentele sale și cu o inimă recunoscătoare. Prin activitatea sa el comunică constant ceva pozitiv și bun întregului Univers. Ca practicanți va trebui să onorăm natura cu dragoste, recunoștință și respect, făcând cel mai mare bine posibil altor creaturi și comunicând cu Lumină și căldură. Putem oferi Lumină deoarece omul a fost construit cu posibilitatea de a străluci și de a emite Lumina lui Dumnezeu în tot Universul. Dar acest lucru se poate face numai cu condiția să lucrăm cu adevărat pentru a ne purifica prin practică, altfel tot ceea ce va ieși din noi nu va fi decât întunericul.

Deși suntem limitați în mod sever în planul fizic, în plan spiritual posibilitățile noastre sunt infinite. Și putem dărui însutit ceea ce primim.

Dacă dorim să dăruim mai mult și mai rapid trebuie să alegem să trăim o viață a bunătății divine, a generozității, a iubirii și a sacrificiului.

Să căutăm iubirea lui Dumnezeu și ghidarea Sa. Să ne rugăm: Doamne Dumnezeule, încep să realizez că fără Tine, fără Lumina Ta și fără Înțelepciunea Ta sunt nefolositor. Sunt rușinat, dezgustat de mine însumi și sunt pregătit să Te servesc, pe Tine, pe copii Tăi și lumea întreagă.

Atunci îngerii și toți servitorii credincioși ai lui Dumnezeu vor porni imediat să aplice acest decret și cu siguranță vom observa că ceva se modifică în mod real în destinul nostru.


Comments

Un răspuns la „Deservirea”

  1. […] nu îl vor găsi niciodată. Nu vom găsi niciodată adevărul dacă nu avem intenția să servim (sau să deservim). Dacă dorim adevărul trebuie să fim umili. Trebuie să ne identificăm cu Lumina, cu noblețea, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *