Acum omul este în stadiul în care trebuie să învețe să se cunoască pe sine. El trebuie să descopere cât de multe aspecte mai deține dincolo de corpul fizic. Fiecare dintre corpurile subtile trebuie hrănite corespunzător și fiecare trebuie să fie în armonie cu celelalte. Faptul că avem un suflet, un spirit, o scânteie divină, o natură superioară, alte dimensiuni, vibrații mai rapide sunt tot atâtea lucruri de care trebuie să ne preocupăm în viață.

Binecuvântarea divină vine în viață în primul rând prin mintea și inteligența umană, care este Lumină. Apoi coboară în inimă ca emoție unde este Iubire. În final se manifestă în planul material, ca plenitudine, unde este Pace. Știința care merită să fie studiată este știința naturii umane. Merită să facem ființa umană focusul studiilor noastre, și nu numai pe ea dar și pe ființa divină care face parte din ea. Omul trebuie să devină conștient că totul trebuie să graviteze în jurul centrului său divin. Odată ce regăsim centrul și facem ca tot restul să conveargă spre el, acesta va păstra pacea și ordinea vieții deoarece este dotat cu puteri divine.

Nimic nu este mai important sau mai semnificativ pentru om decât să facă convergente puterea minții, puterea inimii și puterea voinței sale spre realizarea împărăției lui Dumnezeu în el însuși. Împărăția lui Dumnezeu este o stare de perfecțiune. Plenitudinea care cuprinde orice altceva – sănătate, bogăție, frumusețe, libertate, pace, echilibru, armonie, fericire –  este sinteza tuturor binecuvântărilor divine. Tot ceea ce am putea dori pentru sufletul, spiritul, mintea și inima noastră cât și pentru corpul nostru fizic este inclus în împărăția lui Dumnezeu.

Atunci când lucrăm pentru o idee divină, ideea Luminii, aceasta se reflectă în noi. Lumina ne ajută și în ciuda imperfecțiunilor, limitărilor, slăbiciunilor și a ignoranței noastre întotdeauna vor veni prieteni noi, creații noi, forțe noi care ne vor sări în ajutor.

Totul este interconectat în lumile de deasupra. Izolarea și separarea nu există de fapt.

Evoluția este o chestiune de colectiv, unde fiecare este integrat împreună cu ceilalți. Singuri nu putem face, cu adevărat, prea multe. Unirea gândurilor noastre cu cele ale tuturor oamenilor care gândesc în aceeași direcție este ceea ce ne dă putere. Chiar dacă nu ne întâlnim fizic cu acei oameni, gândurile noastre vibrează la unison cu ale lor. O persoană care trăiește în colectivitate evoluează. Trebuie să iubim întreaga colectivitate și să ne scufundăm în ea ca într-un ocean în care sufletele vibrează împreună. Evoluția spre împărăția lui Dumnezeu trebuie făcută în mod colectiv.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *