În plus și deasupra corpului fizic omul are alte corpuri, mai subtile, anume corpurile eteric, astral, mental, cauzal, buddhic și atmic. Atunci când se lasă pradă pasiunilor omul agită curenți astrali eliberând entități monstruoase pe care, fără să realizeze, le atrage să bântuie și să invadeze umanitatea.

Omul este complet ignorant despre structura și compoziția sa precum și despre interacțiunea constantă care are loc între oameni și ființele invizibile din alte regiuni ale universului. Această ignoranță este ceea ce cauzează nenorocirile, iar discipolii care realizează cum au fost construiți de divin și cum interacționează cu ființele din alte planuri vor elimina unele elemente și vor închide ușile forțelor invizibile malefice, deschizând totodată alte uși pentru forțele benefice, armonioase și constructive. Corpurile noastre sunt compuse din ingredientele pe care le absorbim și prin urmare ele devin pure sau impure după cum sunt alimentate cu materie pură sau impură. Dacă se ingerează materie impură corpul de îmbolnăvește. Aceasta este o lege atât a planului fizic cât și a planurilor spirituale.

Tot așa cum trebuie să fim atenți să mâncăm hrană curată, să ne spălăm și să ne purificăm corpul fizic, la fel trebuie procedat cu gândurile noastre, cu emoțiile noastre unde trebuie să fim de gardă zi și noapte împotriva intruziunilor. Trebuie să învățăm să separăm subtilul de grosier, purul de impur.

Nimeni nu realizează că și în viața spirituală fiecare trebuie să sorteze și să separe, să aleagă și să elimine.

Fiecare material poate fi clasificat conform calității sale ca mai bun sau mai puțin bun și de aceea trebuie mereu să alegem și să discriminăm. Același lucru se aplică și emoțiilor.

Însă cum omul nu cunoaște nimic despre lumea emoțiilor el „mănâncă” orice i se pare interesant și apoi se îmbolnăvește. Trebuie să învățăm să nu mai ingerăm lucruri otrăvitoare. Emoții precum mânia, disprețul, gelozia, invidia, ura și deasupra tuturor gratificarea plăcerilor senzuale conțin o mulțime de elemente toxice.

Înțelepciunea este lucrul cel mai de preț pe care poate cineva să îl posede. Nimeni nu o vrea, nimeni nu o caută. Deoarece judecata lor este greșită, oamenii cred că a deveni înțelept înseamnă a renunța la anumite bucurii ale vieții de care ei nici nu se gândesc să se despartă. Aceasta nu este inteligență, ci un semn clar de contaminare a minții.

De aceea trebuie să ne construim corpurile cu cele mai pure materiale în așa fel încât să rezistăm suferinței și chiar morții, pentru că asupra materialelor de cea mai înaltă calitate boala și moartea nu au putere.

Atunci când casa ne este curată furnicile, rozătoarele și insectele nu doresc să o invadeze. Dacă dorim să nu fim pișcați de insecte ne purificăm sângele, iar dacă dorim să nu fim invadați de spirite rele trebuie să ne asigurăm că nu pregătim nimic din ceea ce le-ar putea hrăni, deoarece spiritele impure sunt atrase de hrana impură.

Este foarte important pentru sănătatea și frumusețea omului și chiar pentru inteligența pe care o posedă ca el să își aleagă o hrană fizică bună și echilibrată și, în mod egal ca importanță, să își aleagă o hrană spirituală pe măsură. Tot viitorul nostru depinde de aceasta.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *