Organismul uman este un microcosmos, o replică exactă a Universului sau a Macrocosmosului. Între om și Univers există o corespondență absolută. Totuși deoarece omul a distrus relația originală, ideală, cu Universul și cu Dumnezeu prin modul său dezordonat de viață, sarcina noastră, a practicanților, este acum aceea de a restabili legătura. Iar acest lucru este în puterea noastră deoarece chiar din momentul în care omul a fost creat, lui i s-au încredințat toate uneltele necesare pentru a evolua și a se dezvolta, iar în cazul în care se pierde să își regăsească calea către Sursă.

Fiecare spirit care se încarnează pe Pământ deține organele și facultățile corespondente tuturor virtuților din ceruri și în acest fel totul este posibil pentru el.

Dacă un om își acordează ființa fizică și psihică cu vibrațiile Universului atunci el poate atinge și folosi puterile cerești și poate stabili o relație cu ele care să îl ajute și să îi confere confort.

Vibrațiile sunt un mijloc de comunicare. Dacă ne cultivăm altruismul și generozitatea atunci toată ființa noastră va începe să se armonizeze deoarece lucrăm cu entități și cu forțe care aduc în mod automat armonia în noi. Nu este necesar să cunoaștem precis care sunt centrii nervoși sau meridianele ce trebuie activate și nici cum anume are loc acordarea. Pur și simplu este suficient să întreținem gânduri și sentimente elevate și acestea vor activa vibrațiile armonioase ale centrilor de forță. Armonia este chiar lângă noi tot timpul. Trebuie numai să ne gândim la ea pentru a o atinge, mulțumită legii rezonanței.

Imediat ce înțelegem această lege avem la îndemână mijloacele de a ne ridica peste condiția noastră și de a ne depăși limitările spre a atinge cele mai subtile și sensibile corzi ale ființei noastre, pentru a le activa știind că există forțe corespondente, entități și regiuni în spațiu care vor răspunde acestor chemări.

Fiecare sentiment pe care îl experimentăm se încadrează într-o anumită categorie și radiază în spațiu trezind forțe asemănătoare care se vor întoarce spre noi obligate de legea rezonanței.

Omul se poate alimenta din rezervoarele imense ale Universului și poate obține toate elementele necesare vieții sale atâta timp cât proiectează în spațiu gânduri și sentimente de aceeași natură cu ceea ce dorește să atragă în viața sa.

Structura ființelor umane, inteligența sau stupizenia lor, bunătatea sau cruzimea, norocul sau nenorocirile, bogăția sau sărăcia lor depinde de rezonanța în care se încadrează vibrația lor. Devenim așa cum este necesar prin atragerea elementelor particulare din cosmos spre a ne forma corpurile.

Prin urmare atunci când cunoaștem legea rezonanței trebuie să fim atenți și să înțelegem că ea este cea mai potentă lege magică și fundația întregului Univers. Devine imediat imperios necesar să atragem particule luminoase către noi înșine astfel încât ființa să înceapă să ni se îmbunătățească în fiecare mod posibil.

Datorită acestei legi a afinității este posibil să extragem din apele Oceanului Cosmic cele mai bune, cele mai subtile și radiante elemente pentru a ne construi Corpul de Glorie, în jurul scânteii nemuritoare ascunsă în profunzimea fiecăruia dintre noi. Atunci când trăim o stare foarte elevată de conștiință unde suntem animați de dorința de a ajuta întreaga lume, de a lucra pentru Dumnezeu, de a ne ignora pe noi înșine în schimbul unor acțiuni cu adevărat nobile  – atunci particulele pe care le emanăm întăresc acest Corp de Glorie.

Dacă îl hrănim mulți ani cu carnea și cu sângele nostru, cu fluidele noastre și cu viețile noastre, într-o zi el va deveni radiant și strălucitor. Într-o zi va deveni puternic, potent și invulnerabil la atacuri. Într-o zi va deveni nemuritor, construit din materiale nemuritoare, impermeabil la uzură și coroziune. Și în acea zi Corpul nostru de Glorie va înfăptui minuni în noi și în jurul nostru și Dumnezeu însuși îl va folosi pentru a înfăptui miracolele sale.

Până la formarea acestui corp interior omul rămâne fără semnificație, obscur, slab, vulnerabil și bolnăvicios și cu toate acestea fiecare om poartă în sine sămânța lui Dumnezeu care așteaptă să fie dezvoltată.

Discipolul trebuie să se depășească pe sine, să se ridice deasupra condiției sale pentru a atrage cele mai pure și mai luminoase particule din oceanul apelor eterice cu care să își sudeze propriul Corp de Glorie. Ei pot să înceapă aceasta imediat și pe măsura trecerii timpului o pot face din ce în ce mai eficient și copios.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *