Nr.70 – Niveluri de sensibilitate

Mulți oameni atunci când aud că un doctor îi poate trata de bolile lor serioase, adeseori adoptă o atitudine inocentă şi aşteaptă ca acesta să le elimine boala prin tăieturi, excizii, otrăviri sau alte moduri de a omorâ boala și cauza ei. Dar după aceasta oare nu mai există nici un pericol ca boala să reapară la un anumit interval de timp? În realitate nu este posibil a eradica vreo boală în mod instantaneu.

Putem lua răceala ca exemplu. Dacă pacientul se observă cu atenție el poate constanta că simptomele răcelii apar mai întâi într-o formă subtilă, ca un fel de indicaţie că se va îmbolnăvi curând. El are senzația că răceala se construieşte singură în diversele părţi ale corpului său. În acest mod oamenii îşi pot da seama că au fost expuşi recent la un vânt rece sau că au fost udaţi într-o furtună și că acea întâmplare are consecințe asupra sănătății lor. Alţii pot descoperi că sunt foarte stresaţi la muncă, că suferă de dureri de cap şi că nu pot dormi bine. În realitate toate aceste fenomene sunt elemente care conduc mai devreme sau mai târziu la răceală.

În concluzie dacă senzitivitatea personală şi conştientizarea interioară ar fi suficient de rafinate, oamenii ar putea să îşi blocheze singuri bolile înainte ca ele să se manifeste pe deplin.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *