Teste în practică

La fel ca și în alte școli, și în școala noastră există din când în când teste. Primul test la care sunt supuși discipolii începători este acela de „a curenta” în fapt de a emite qi protectiv sau wei qi, sub îndrumarea maestrului. Metoda face parte din tehnicile de emisie, fa qi.

Acest prim test este foarte important pentru următoarele motive:

  1. dovedește discipolului că a făcut progrese în practică, anume că poate să acumuleze și să stocheze qi în dantian. Chiar dacă emisia este asistată de maestru, în sensul că este probabil ca de unul singur discipolul să nu poată realiza tehnica, în mod indiscutabil energia angrenată este energia proprie, rezultatul practicii personale
  2. conferă discipolului încredere în metodele școlii
  3. motivează pe ceilalți discipoli în practica personală
  4. marchează o etapă a practicii, un moment în care discipolul este pregătit dintr-un anumit punct de vedere să primească tehnici noi

Pe parcurs apar și alte teste de emisie a energiei qi, în particular se folosesc metode de spargere a pietrelor folosind qi.

Mai jos redăm două clipuri video pe această temă care au fost filmate cu telefonul mobil într-un mod mai neuzual, adică „în picioare”. Oricum vă lăsăm să judecați singuri performanțele maestrului. Cei doi discipoli care fac tentative să spargă pietrele sunt începători dar au practicat înainte mai mulți ani diverse arte marțiale. Practic acesta nu a fost un test în adevăratul înțeles al cuvântului ci o metodă de a dovedi eficiența emisiei de qi.

Mesajul final al maestului a fost acela că, odată obținut gong fu în artele școlii, aplicarea unor astfel de lovituri într-o luptă, de exemplu în creștetul capului, poate produce rezultate extrem de violente (în speță creierul victimei va ieși prin nări). Apoi maestrul a spus că dacă cineva folosește acest gong fu pentru a face rău, nu neapărat de acea gravitate, el personal va distruge toate realizările discipolului în cauză, readucându-l la condiția unui om obișnuit (și ne temem că de fapt reducerea este la o condiție mai rea decât dacă respectivul nu ar fi venit deloc la această școală).
În continuare o demonstrație cu o piatră mai mare:
[youtube width=”580″ height=”420″ link=”http://www.youtube.com/watch?v=xE_LlQMEBRY”]


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *