Avem acces la viață lungă. Ce este de făcut?

Titlul poate suna puțin prea pretențios însă realitatea este chiar aceasta: practicând ce știm și efectuând tratamentele periodice chiar avem acces la viață lungă. Uneori în timpul practicii cedăm sau primim energie echivalentă în ani de viață: o emisie (fa qi) este egală cu trei ani.

Concluzia este puțin deconcertantă: în timp de trei luni suntem capabili, numai prin exercițiu, să acumulăm ani suplimentari de viață, așa începători cum suntem undeva între trei și zece ani. Adică am putea să ne prelungim viața cu minim zece ani anual? Socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg… nici aici. Pentru a putea acumula mai mult este necesar să emitem complet, periodic, ceea ce am acumulat. În plus acest „stoc” de energie vie devine viciat dacă îl ținem prea mult timp în dantian.

Dar probabil că de la un nivel ceva mai mare lucrurile se simplifică. Chiar așa și este, ele se simplifică și maeștrii YiJinJing pot să își prelungească viața extrem de mult. Cu toate acestea, istoric, numai foarte puțini au făcut-o. De ce? Probabil cei care au facut-o au dorit să dovedească faptul că lucrurile sunt posibile. Dar ceilalți de ce nu au făcut-o? Banuiala mea este că aveau altceva mai bun de făcut…

[quote_simple]Destinul în cultura chineză este denumit mingyun unde ming este partea invariabilă, fixă a destinului și este determinată de ceruri, în timp ce yun este partea care poate fi modificată prin eforturile proprii, în timpul vieții. Partea fixă este ca pereții unei camere, volumul este determinat, iar partea variabilă este ca mobila, având – cu un anumit efort – șansa de a ne redecora viața. Prin urmare ne putem prelungi viața în final dar numai cu cât ne permite cadrul determinat de ceruri.[/quote_simple]

Nașterea, bătrânețea, bolile și moartea sunt părți inevitabile ale vieții pe acest pământ. Cauza îmbătrânirii este chiar forța gravitațională care trage totul în jos. Atașamentele și frica amplifică efectele acestei forțe.

În om, care are o statură verticală, particulele grele cad în zona perineului în timp ce cele mai ușoare rămân sus, în zona creierului.

Celulele sanguine sunt produse în măduvă și ele conțin particule de viață. Cu alte cuvinte forța vieții este produsă de măduvă. Iar cea mai mare cantitate de măduvă se găsește în creier, creierul este un fel de „piure” de măduvă. Cei care cunosc efectele forței gravitaționale și a valorii particulelor vieții vor practica exerciții care să le permită să recicleze forța vieții înapoi spre creier și apoi să o distribuie pentru a hrăni toate părțile corpului și a menține sănătatea la nivel celular.

Aceste forme de exerciții poartă diverse nume, în epoca Vedelor se numeau „pranayama kundalini”, în China se numesc „ling qi gong”, în șamanism se numesc „chakras vayu” și așa mai departe. Practicantul care obține succesul își poate reduce viteza de îmbătrânire și poate trăi o viață foarte lungă.

Cu toate acestea nici un suflet mare nu este interesat să oprească îmbătrânirea deși ar fi un lucru cu ușurință posibil. Singurul lor interes este acela de a-și îndeplini misiunea, scopul cu care au venit pe pământ, iar odată aceasta finalizată, să se întoarcă înapoi în lumea nemuririi, în nirvana, în lumea păcii și a beatitudinii nesfârșite.

Acestea fiind spuse, nimeni din această lume muritoare nu poate evita moartea. Nici Iisus, Buddha, Moise, etc nu au făcut-o. Cu toții suntem construiți pentru o misiune și prima noastră datorie este să ne găsim scopul în viață. Apoi să îl urmăm, iar în final să ne întoarcem în locul de care aparținem cu adevărat.

Misiunea cu care venim pe pământ poate fi creată de Dharma sau de Karma (de obicei de ambele) și este destul de specifică. De asemenea fiecare este născut și cu un dar, primit încă de la naștere, pe care îl putem numi fără greșeală drept „talent”.

Talentul este ceva natural pentru fiecare dintre noi. Este ceva la care suntem buni și reprezintă darul Universului pentru a ne putea îndeplini misiunea și pentru a ne depăși karma pe măsură ce călătorim prin viață. Dacă vrem să aflăm care este misiunea noastră trebuie să ne descoperim talentul. Atunci când suntem onești și sinceri în viață ne vom descoperi cu ușurință talentul și misiunea.

Iluminarea nu poate fi atinsă decât după ce scopul vieții este complet realizat. Iluminarea nu este o cale și nu se caută. Ea este doar rezultatul finalizării scopului vieții proprii.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *