Scopul ceaiului verde infuzat cu qi

În ultimul timp maestrul oferă studenților și pacienților să le infuzeze cu qi niște cutii cu ceai verde pentru acasă. Scopul acestora este acela de a fi consumate, câte o cană pe zi, pe o perioadă mai lungă de timp, cu efecte benefice pentru sănătate și mai ales pentru eficiența practicii.

În sală maestrul face mereu demonstrația că într-adevăr se poate infuza qi în ceai și că orice persoană poate beneficia de această metodă. Această demonstrație constă în dobândirea temporară a abilității de a realiza experimentul cu hârtiuțele de către oricine a băut o cană de ceai infuzat cu qi.

Ieri am aflat cu stupoare că majoritatea celor care au obținut astfel de ceaiuri încearcă acasă să demonstreze prietenilor efectele qi-ului și încearcă să repete experimentul cu hârtiuțe. ESTE GREȘIT!

Iată de ce nu se poate și nu trebuie încercat așa ceva:

  1. În primul rând nu este sănătos să intenționați mișcarea qi-ului în acest fel la nivelul de începător în practică. În China sunteți în prezența maestrului care, dacă faceți ceva greșit, vă poate repara imediat. Acasă lucrurile devin periculoase.
  2. Nu veți putea niciodată, ca începători, având oricât qi la dispoziție de la practică sau din ceai, să realizați astfel de experimente fără ca cinvea cu putere reală să deschidă punctele necesare din tălpi.
  3. Aceste încercări nu fac altceva decât să nege scopul consumului acestui ceai. Qi-ul în mod natural încearcă să se strângă în dantian ori de câte ori acolo există o carență. Astfel qi-ul obținut prin practică este suplimentat de qi-ul de calitate excelentă obținut din ceai. Procesul eficientizează foarte mult practica. Intenția de a muta qi-ul în mână îl face să se disipe și practic risipiți atât efortul vostru cât și al maestrului

În practica qi gong trebuie să avem răbdare. Efectele vor apare cu siguranță și ziua în care veți putea face demonstrații singuri va apare și ea. Vă garantez însă că atunci când veți ajunge acolo veți avea o cu totul altă viziune asupra ideii de a demonstra gong fu-ul dumneavoastră și vă vor trebui motive cu adevărat puternice să vă angrenați în așa ceva.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *