Tratamente si antrenament Qigong – noiembrie 2017

Scopul Yijinjing Romania a fost intotdeauna sa faciliteze accesul romanilor la un lineaj unic si extrem de rar din traditia budista chinezeasca care a inceput cu legendarul Bodhidharma si care se numeste Gengmen din cadrul Shaolin Yijinjing.

Urmatoarea calatorie planificata pentru o intalnire cu succesorul din generatia a 98-a a lineajului Gengmen (generatiile sunt numarate de la Bodhidharma), Dr. Wu Hongsheng, si cu intreaga sa echipa a fost setata in perioada 14-21 noiembrie 2017. In urma evenimentelor recente soldate cu trecerea in cealalta lume a liderului din generatia a 97-a, shifu Jiang Feng, clinica Xinglin de la Muntele Galben se afla pe moment in proces de relocare (acum exista autorizatia de functionare si spatiul aproape complet amenajat insa procedura de aprobare pentru tratamentul cetatenilor straini este de durata si inca in desfasurare). Aceasta situatie impreuna cu dificultatea de obtinere a vizelor de China formeaza motivele stabilirii locului de intalnire din noiembrie in Chinatown din Bangkok, Thailanda.

20160922151040_img_2363

De aceasta data grupul nostru va fi compus din echipe venind din trei tari motiv pentru care locurile sunt deja destul de limitate. Pagina de inscriere ofera instructiuni detaliate despre programul intalnirilor precum si despre agentiile de turism care pot sa ofere asistenta pentru zbor si cazare.

Tratamente de medicina chinezeasca

Procedurile de tratament care au loc in timpul acestor intalniri cu retete personalizate pe baza de plante medicinale pot rezolva, in anumite situatii, probleme medicale pentru care medicina occidentala nu are inca solutii. Mii de pacienti din aproape 150 de tari, dintre care cel putin 500 de romani, au vizitat in ultimii zece ani medicii apartinand de acest lineaj, unii vindecandu-se de boli care despre care pana atunci stiau ca sunt incurabile. Pe de alta parte trebuie mentionat ca in anumite cazuri, in special in stadiile avansate ale unor boli cronice, aceste tratamente nu pot asigura singure vindecarea ci doar aduc o ameliorare sau un sprijin pentru alte tratamente complementare din medicina occidentala, precum interventiile chirurgicale.

Partea dedicata tratamentelor si verificarilor pacientilor deja tratati anterior va avea loc in perioada 14-21 noiembrie.

Antrenamentul Qigong

Pe langa partea medicala vizitatorii vor avea sansa sa inceapa sau sa aprofundeze antrenamentul Qigong specific acestui lineaj care se compune din waigong (antrenament extern) si neigong (antrenament intern).

Antrenamentul intern neigong ofera, pe langa beneficii legate de sanatate, o serie de abilitati unice practicantilor si pe care majoritatea oamenilor le-ar plasa intr-o lume a extraordinarului sau a magicului. Cateva filme care demonstreaza aceste abilitati pot fi urmarite aici.

Singurul mod de a practica acest tip de antrenament in siguranta si eficient este sub supervizarea unui profesor capabil sa execute procedurile energetice initiale si sa monitorizeze progresul practicantului de-a lungul anilor, bineinteles dupa ce se asigura ca aspirantul este perfect sanatos. Trebuie mentionat faptul ca este o idee gresita cea prin care se promoveaza practicarea tehnicilor neigong pentru vindecare, corecta este doar practicarea neigong pentru prevenirea imbolnavirilor atunci cand suntem deja sanatosi.

In cadrul acestei calatorii vor fi dedicate trei zile practicii neigong si waigong pentru studentii deja initiati ai acestui lineaj, anume in perioada 11-13 noiembrie. Prin urmare vizitatorii noi vor fi acceptati abia din data de 14 noiembrie, la grupul de pacienti. La finalul grupului de pacienti se va preda tehnica principala neigong pentru incepatori, deci pacientii noi nu vor rata din aceasta cauza partea legata de practica.

Locul desfasurarii intalnirilor

Intalnirile vor avea loc la hotelul Millenium Hilton Bangkok unde participantii se pot caza pe cont propriu sau prin Pretty Travel. Camera costa aproximativ 100 Euro pe noapte astazi (prepaid si cu cod de membru care se poate crea online). O alternativa cam la jumatate de pret si la o distanta mica de Hilton, pe aceeasi parte a raului, este IBIS Riverside.

Aici sunt link-urile celor doua hoteluri:

http://www3.hilton.com/en/hotels/thailand/millennium-hilton-bangkok-BKKHITW/index.html

http://www.ibis.com/gb/hotel-7026-ibis-bangkok-riverside/index.shtml


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *