Viața de zi cu zi și practica – activitățile din timpul zilei

Este foarte important pentru evoluția fiecărui om să devină capabil să își gestioneze precis energiile cheltuite și să știe exact cum o face pentru a nu le risipi în mod inutil. Dacă vă pierdeți energiile prin mânie, excese sexuale și activități criminale sau pur egoiste, acele energii vă vor alimenta mai târziu focul iadului.

Petreceți-vă fiecare zi în mod înțelept angajați în activități cu scop divin, dedicând energiile emoționale, psihice și mentale pentru binele celorlalți și pentru a urma dreptatea divină.

Meditația în timpul zilei

Fiecare celulă a corpului este o creatură vie, o monadă inteligentă care respiră, se hrănește, secretă și crează substanțe. Aceste celule se specializează în mod diferit, fiecare în câmpul său de responsabilitate: stomac, creier, inimă, ficat, organe sexuale, etc. Suma acestor inteligențe și a activităților lor formează inteligența corpului nostru individual.

Suntem dependenți de ele și ele sunt dependente de noi. Împreună constituim o unitate.

Ființele umane sunt o sinteză a inteligențelor de diferite niveluri care coexistă în ele. Trebuie să ne tratăm populația interioară cu iubire și atenție. Gândurile de iubire și cuvintele frumoase pot face foarte mult bine organelor și membrelor noastre. Sănătatea se poate astfel îmbunătăți iar energiile se pot amplifica.

Plasați palmele peste plexul solar și vorbiți celulelor voastre. Cereți ajutorul lor. Mulțumiți-le, trimiteți-le iubirea și aprecierea voastră. Făceți-vă obiceiul de a vă vizita celulele și de a comunica cu ele. Ele vă așteaptă vizita și sunt mereu pregătite să vă servească. Puteți fi siguri că vă vor auzi pentru că plexul solar guvernează toate funcțiile vegetative – secreția, creșterea, circulația, digestia, eliminarea, respirația, reproducerea, etc.

Mențineți o atitudine spirituală tot restul zilei

Mulți își imaginează că o persoană spirituală își dedică tot timpul rugăciunilor și meditației. Că se îmbracă după o modă particulară. Că pășește într-un ritm particular. Că se aranjează într-un stil anume pentru a arăta ca un sfânt… numai că nu este așa! Spiritualitatea nu este un refuz al materiei și a activităților fizice. Nu se realizează prin cod, modă, aspect sau falsă renunțare. Spiritualitatea este o chestiune de cunoaștere a modului în care îți poți utiliza munca pentru a te ridica la înălțimi din ce în ce mai mari, pentru a deveni mai armonios și a te atașa în mod ferm de divinitate. Când începi orice activitate cu o referire conștientă la Dumnezeu, El își va pune pecetea pe ea. Oriunde și oricând acționați impregnați-vă acțiunile cu influiența divină. Pășiți cu iubire și înțelepciune la fiecare pas. Spălați vasele sau podeaua ca și cum vă spălați sufletul și inima de impurități. Cel care spiritualizează tot ce atinge cu mintea sa este o ființă cu adevărat spirituală.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *