Încă din cele mai timpurii stadii ale propriei evoluții omul a manifestat nevoia de a crea deoarece el se aseamănă Tatălui său ceresc – această nevoie este unul dintre cele mai puternice și constante instincte ale sale.

Facultățile creative ale omului rezidă într-un plan mai înalt decât propriul nivel de conștiință. Ele răsar dintr-o regiune unde sufletul își manifestă capacitatea de a explora, de a contempla și în final de a captura elemente ale realității care în mod normal îl depășesc. A crea înseamnă a depăși și a anula propriile limitări.

Puterea de imaginație a omului este cu adevărat o facultate creativă și dacă el învață să o purifice și să o cultive într-o claritate și o luciditate perfecte, ea este capabilă să îi deschidă ochii către realități la care nu a mai visat niciodată.

Toți marii înțelepți, clarvăzători și maeștri au petrecut ore lungi imersați în cercetare și meditație și este de netăgăduit că intuiția lor este o abilitate autentică. Școlile spirituale practică conștient, în deplină cunoștință de cauză, pentru a descoperi bogățiile spirituale interioare a căror existență mulți nici măcar nu o suspectează. Acest instinct creativ este cel care ne incită să depășim limitele capacităților noastre ordinare și să ne punem în contact cu alte regiuni, cu alte lumi pline de ființe luminoase, eterice. Componenta subtilă a omului este capabilă să călătorească foarte departe și foarte sus și să culeagă elemente noi, rafinate, care mai apoi, puse la lucru, pot produce rezultate foarte originale, spre admirația întregii lumi.

Chiar dacă toți oamenii simt nevoia să creeze, din păcate numai puțini sunt capabili să devină adevărați creatori în planurile spirituale. Foarte puțini se ridică la acest nivel și își dau seama că pentru a produce o operă de artă sublimă trebuie să cunoască unele legi și să aplice unele metode specifice.

Orice există în Univers este în contact și comunicare spirituală cu orice altceva. Suntem interdependenți de ceilalți pentru a evolua. Un soare aflat la milioane de ani lumină de noi tot ne atinge cu lumina sa. El ne îmbrățișează, ne îngrijește, ne penetrează. Mama Pământ și elementele sale sunt în contact constant cu noi, facem efectiv parte din ele.

Dacă aspirăm să devenim un creator autentic, trebuie să stabilim un contact cu Sursa pentru a putea primi particulele divine pe care să le incorporăm în creația noastră. Numai în acest fel munca noastră ne va depăși în frumusețe și inteligență. În acest domeniu există o atât de imensă bogăție de posibilități încât o existență nu este suficientă pentru a le explora pe toate.

Nimic nu este mai important pentru om decât să își refacă legătura cu Creatorul său. Toată creația necesită această uniune. Dacă factorii subtili ai sufletului nu iau parte la concepție, atunci elementele rafinate nu pot fi capturate și actul de creație eșuează. Creația nu este ceva stagnant. Ea este un pas înainte, o revoluție și o evoluție. De fapt acesta este modul în care întreg cosmosul avansează și evoluează. Și cu excepția lui Dumnezeu însuși, orice altceva trebuie să evolueze.

Suntem creaturi, creați de Creator prin forța sa creatoare. Cu cât devenim mai creativi cu atât oportunitățile de a comunica cu Creatorul sunt mai mari.


Comments

Un răspuns la „Co-crearea”

  1. […] pe om după asemănarea Sa, atunci și omul devine un Subiect care lucrează asupra materiei pentru a co-crea lucrarea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *