Inițiat

Măiestrie deasupra Binelui și a Răului

Dacă răul este o forță, una explozibilă și greu de controlat, atunci ar trebui să căutăm să atingem un grad mai înalt de măiestrie astfel încât să devenim capabili să o controlăm. Dacă vom considera răul deasupra noastră atunci nu mai este decât un singur lucru care poate fi făcut – să devenim perfecți, să atingem o atât de înaltă superioritate încât să îl putem domina și să îl transformăm în bine.

Oamenii au idei greșite despre bine și rău și nu înțeleg că binele și răul nu au valori absolute. Noi ar trebui să devenim mai puternici, prin practică, astfel încât să înțelegem mai multe și mai bine și să devenim capabili să acționăm în interesul tuturor mai degrabă decât să ne irosim energiile luptând cu răul.

Mulți ocultiști s-au considerat invulnerabili și capabili să se lupte singuri cu răul – nici unul dintre ei nu a reușit. Singura putere capabilă să învingă răul de una singură este cea a lui Dumnezeu. Numai un inițiat sau un mare maestru este suficient de pur și de luminos ca să îi poată solicita lui Dumnezeu să se coboare în el și să se manifeste prin el.

Răul este o forță dezorganizată și neobosită care va continua să înspăimânte oamenii până ce ei vor realiza că acesta poate fi utilizat spre bine și până ce vor învăța cum să opereze această transformare.

Un discipol recunoaște că ceea ce el consideră a fi rău poate fi chiar cheia de care are nevoie pentru a avansa spiritual spre stadiul de măiestrie. Cineva trebuie să fi trecut prin tristeți mari, trebuie să fi studiat, verificat în practică și să fi trăit mari frământări pentru a ajunge să înțeleagă acest adevăr.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *