Ceaiul galben Meng Ding Huang Ya provine din Sichuan din plantațiile cu tradiție mai veche de 2000 de ani. Nu diferă foarte mult de ceaiul Long Jing de bună calitate, ambele sunt culese primăvara, iar frunzele au aspectul unor ace de brad foarte fine.
Infuzia iese, ați ghicit, galbenă, în rest se regăsesc multe din calitățile ceaiului verde Long Jing. Eu sugerez o aplicare mai puțin obișnuită a acestor ceaiuri tinere: deoarece frunzele lor sunt comestibile, ele pot fi folosite cu succes și la gătit.
O combinație senzațională a ceaiului chinezesc este să fie folosit la mâncărurile care conțin grăsime. Voi încerca să asezonez câteva grame de Meng Ding Huang Ya la niște coaste de porc la grătar. Modul de preparare este următorul:
- Se prepară un ceai cu 100ml apă fiebinte
- Se așteaptă să se răcească
- Ceaiul cu tot cu frunze se amestecă cu restul sosului pentru grătar, sare, etc și se lasă să se așeze 20 de minute
- În continuare se procedează după rețeta originală pentru grătar
Desigur, rețeta de mai sus este potrivită pentru anotimpurile mai răcoroase, nu o recomandăm pe vreme caniculară.
Lasă un răspuns