Probabil că acest scurt articol cuprinde cea mai concisă și importantă informație despre practică sau chiar despre evoluția noastră spirituală pe care am publicat-o până acum în acest site web…

Pentru a avea succes în Qi Gong avem nevoie de patru stâlpi:

  1. Cunoașterea sau abilitățile sunt baza. Abilitățile se însușesc prin practică. Abilitățile și cunoașterea pot susține principiul.
  2. Utilitatea este principiul. Utilitatea scopul punerii în practică cu cele mai pozitive efecte și în cele mai constructive moduri a abilităților și a cunoașterii pe care o deținem. Avem nevoie de curaj pentru a ne păstra principiul intact.
  3. Inteligența și înțelepciunea sunt esența. Ele servesc unicului scop de a găsi și utiliza abilitățile și cunoașterea pentru atingerea celui mai înalt bine.
  4. Puritatea este forța, binecuvântarea Universului. Cu cât energia qi este mai pură cu atât suntem mai apropiați și mai conectați cu Universul. Cu cât suntem mai apropiați cu atât devenim mai norocoși. Norocul este definiția conlucrării Universului pentru atingerea scopurilor noastre. Puritatea energiei qi nu se poate obține decât aplicând o morală înaltă.

Principiile yin și yang sunt complementare, sunt reflexia unuia în celălalt și nu sunt opuse așa cum se crede în mod eronat. Starea cea mai înaltă este aceea de echilibrare a lor. Acolo unde unul învinge, altul trebuie să piardă. Dacă există ceva bun trebuie să existe și ceva rău. Un adevărat practicant nu caută să privească separat la yin și yang, la moral și imoral, ci caută adevăratul echilibru. Aceasta este adevărata cale de mijloc.

Corpul nostru știe să elimine impuritățile, totuși dacă acestea se acumulează în cantități prea mari și nu mai pot fi eliminate, atunci apare o febră intensă în sistemul circulator și în sistemul nervos. După un timp febra se transformă în toxicitate, apoi în boli acute, urmate de boli cronice până ce acestea intră în stadii terminale.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *