Acesta este articolul nr. 5 din totalul de 10 articole ale seriei Dharma

Mulți învățători promovează ideea că trebuie să faci ceea ce îți place și trebuie să îți placă ceea ce faci. Problema este că mulți oameni nu au atins o stare de claritate în care să realizeze ce anume le place și la ce anume sunt cu adevărat buni. Chiar dacă simțim că suntem blocați în munca noastră, indiferent care ar fi ea, trebuie să continuăm să o îndeplinim cu dedicație și dăruire. Niciodată nu suntem plasați într-o anumită poziție numai datorită unui accident. Există lecții pe care trebuie să le învățăm chiar și în acest mod. Angajamentul nostru total poate servi ca o rampă de lansare pentru dezvăluirea destinului nostru măreț.

Prin simpla conștientizare a faptului că există un plan divin pentru viața noastră, plan care așteaptă să se dezvăluie de-a lungul vieții, vom începe să fim acordați cu luciditate la fiecare incident care apare în drumul nostru profesional sau personal. Cum putem afla ce fel de Dharma este cea mai potrivită pentru noi?

În timp ce ne îndeplinim munca trebuie să căutăm în interiorul corpului nostru, a sentimentelor, în mintea și în sufletul nostru vocația care ne satisface atât spiritual cât și material.

Majoritatea dintre noi nu își permite luxul de a ne părăsi serviciul și de a ne căuta vocația într-o perioadă indefinită de timp. În plus chiar stația în care se află Viața noastră este cel mai bun loc care să ne ofere răspunsurile la întrebările care ne frământă. Dacă dăruim totul muncii pe care o îndeplinim acum aceasta ne va face să ne simțim bine și ne va îmbunătăți autoaprecierea și propria valoare. Poate că munca noastră pare neimportantă însă efortul și dedicarea ne vor înălța și ne vor ancora satisfacția în zonele propice obținerii unor mai mari împliniri.

Prin îndeplinirea datoriei cu consecvență putem să ne scurtăm timpul pe care viața ni l-a alocat unei anumite învățături. O ofertă mai bună sau oportunități mai atrăgătoare vor apare din senin și atunci când ne așteptăm mai puțin. În orice caz ele vor crea mișcare spre niveluri mai înalte din Viața noastră.

Trebuie să nu ne descurajăm niciodată. Nimic din viață nu reprezintă o risipă. Într-o bună zi ne vom descoperi datoria și atunci vom înțelege subit de ce am fost plasați până atunci în așa-zisele munci fără importanță. Există o rațiune și un anotimp pentru orice, chiar dacă în anumite momente acest lucru nu ne este prea clar.

Urmăriți-vă Dharma. Viața nu vă poate refuza ceea ce este al vostru de drept. Răbdarea, perseverența, determinarea și disciplina sunt cele mai mari virtuți. Oferiți timp Dharmei și Vieții!

Navigare seriiSă ne cunoaștem DharmaPredați-vă și acceptați Dharma

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *