Cred că este util să ofer un set de instrucțiuni mai detaliate decât cele care sunt comunicate în clinică privitor la utilizarea ceaiului verde infuzat cu qi. Iată mai jos procedura pe care o folosesc eu:
- Transport cutia de ceai sigilată până acasă – prin urmare nu expun frunzele de ceai în atmosferă. Dacă aș expune frunzele de ceai într-o farfurie spre exemplu infuzia de qi s-ar disipa în mai puțin de o oră. Dacă aș desigila punga de ceai din cutie și aș ține cutia în valiză până acasă infuzia de qi s-ar disipa în maxim 2 zile.
- Acasă introduc cutia sigilată de ceai verde în congelator.
- După minim 4 ore pot să o deschid și să desigilez punga din interior (cu această ocazie pot prepara și primul ceai dacă doresc).
- Zilnic, pregătesc 1,5 litri de apă fiartă și 100 ml de apă rece.
- Scot cutia din congelator și scot o cantitate de frunze suficientă pentru o cană de ceai. Pun cutia de ceai înapoi în congelator în maxim 1 minut față de momentul scoaterii ei.
- Infuzez timp de 40 de secunde ceaiul în 2/3 cană de apă fierbinte
- Adaug imediat după aceea restul de 1/3 apă rece pentru a reduce temperatura lichidului
- Beau complet prima cană de ceai în următoarele 60 de secunde. În acest moment aproape tot qi-ul infuzat în doza de frunze a fost transferat în corp
- Refolosesc frunzele de ceai verde pentru o a doua și a treia infuzie, ca la orice ceai verde obișnuit, fără a mai folosi apă rece și fără grabă (nu mai este nici o miză pentru care să mă grăbesc…)
Din punct de vedere al volatilității aș ordona apa rece ca fiind cel mai puțin volatilă, apoi apa caldă, apoi uleiurile esențiale din frunzele de ceai și în final qi-ul infuzat, cel mai volatil element dintre toate.
Conform celor afirmate de maestru, dacă respectăm protocolul descris mai sus ar trebui să putem beneficia zilnic de o cană de ceai verde infuzat cu qi pe o perioadă de aproximativ 6 luni. Desigur, cu condiția să avem suficiente cutii cu astfel de ceai pentru a putea servi câte o cană zilnic.
Lasă un răspuns