- Munciți dar nu neglijați spiritul și sufletul
- Hrana spirituală – Adevărul
- Conducerea servitorului
- Cariera și sfințenia
- Voința Divină
- Munca – detașare, sacrificiu, ofrandă, credință și perfecționare
- Muncește cu intuiție și grație
- Lecții de la natură
- Munca – nici o scăpare
- Muncește!
- Munca și lecțiile
- Munca și succesul
- Munca
Am auzit cu toții de urcarea în ierarhia corporațiilor și de expresii precum „să ai mobilitate în sus”. Oamenii care practică aceste lucruri nu au limite și nici mustrări de conștiință în ceea ce privește ambițiile lor de a excela în domeniul în care lucrează. Ei muncesc fără încetare până la orele mici ale dimineții, își extind responsabilitățile și oportunitățile pentru a-și crește salariul, remunerația, primele și așa mai departe. Ei sunt centrați pe carieră și toată viața lor este focalizată acolo. Lor le este imposibil să își reducă orele de muncă sau să scadă ritmul ei fără ca mai întâi să fie doborâți la pat de vreo boală.
Din nefericire majoritatea nu face un efort conștient să își aranjeze programul zilnic și activitățile pentru a oferi spiritului și sufletului propriu cele mai bune ore ale zile, nu numai rămășițele ei. Ea nu își permite o asemenea flexibilitate.
A pune granițe în jurul nostru și a reduce încărcarea profesională din viața noastră necesită efectuarea unor alegeri dure. Nu a ajuns nimeni pe patul de moarte să spună că ar fi dorit să muncească mai mult decât a făcut-o.
O bună idee de gestiune a timpului este să nu adaugi activități zilnice până ce nu ai descărcat alte activități din program, de durată cel puțin egală. Respectând această idee spiritul și sufletul nostru vor avea numai de câștigat.
Foarte frumos, dar ramane intrebarea cum ajungi sa spui STOP la target, la sarcinile sefului, la dorinta de a face mai mult !
Cred ca vei spune Stop doar cand vei avea curajul sa recunosti ca in viata ta exista altceva mai important decat profesia , sau mai simplu, doar dorinta de acumulare pt a trai.
Sau , atunci cand apar frica de boala, suferinta, moarte, aceste temeri te pot face sa incepi sa reflectezi asupra viatii tale.
Este o problema de conștiență… cumva trebuie să ieși din filmul inoculat de societate – sau cel puțin din secvențele lui horror – și să înțelegi consecințele modului tău de viață pe termen lung
Este un exercitiu de alegere a prioritatilor pana la urma …