Muncește cu intuiție și grație

Acesta este articolul nr. 7 din totalul de 13 articole ale seriei Munca

Atunci când ne îndeplinim munca trebuie să ne acordăm silențios sinelui nostru interior pentru ghidare. Fiecare persoană își aude vocea interioară în mod diferit. Pentru unii ea vine natural, în timp ce alții trebuie să o cultive prin meditație și alte practici spirituale.

Definiția intuiției conform dicționarului este următoarea: capacitate a gândirii de a descoperi nemijlocit și imediat adevărul pe baza experienței și a cunoștințelor dobândite anterior, fără raționamente logice preliminare (Marele dicționar de neologisme 2000).

Intuiția este extrem de neglijată de oameni. Totuși fiecare reușită într-o sarcină extraordinară s-a alimentat de la sursa intuiției. Multe descoperiri științifice încep de obicei prin percepții intuitive de un potențial necunoscut pentru cercetător. Apoi el începe să dovedească faptul că intuiția sa reprezintă un adevăr.

O intuiție bine dezvoltată este o unealtă neprețuită. Sursa acestei intuiții este aceeași care îi inspiră pe marii maeștrii și pe marii inventatori. Aceasta este grația Creatorului, favoarea Sa, lumina Sa pentru toți.

Prin grația Sa universul se manifestă în această existență. Prin grația Sa ființele sunt inspirate pentru a-și putea îndeplini sarcinile și îndatoririle. Acesta este un cadou pentru sufletul nostru. Fiecare dintre noi posedă în sine grația divină. Unii suntem în contact cu ea, alții nu suntem în contact încă. Toți cei ce se scufundă în căldura și lumina sa vor beneficia din plin de ea. Toți cei ce se ascund se deprivează singuri de lumina grației Creatorului.

Navigare seriiLecții de la naturăMunca – detașare, sacrificiu, ofrandă, credință și perfecționare

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *