Acesta este articolul nr. 8 din totalul de 11 articole ale seriei Cauzele bolilor

Aceasta este una din cauzele de îmbolnăvire care surprinde oamenii. Este cu adevărat posibil ca activitatea sexuală să aibă consecințe negative? Da, este adevărat, și în medicina tradițională chinezească excesul de activitate sexuală este considerat o cauză de îmbolnăvire.

În primul rând problema este mult mai relevantă pentru bărbați decât pentru femei și ține de fiziologia actului sexual care la bărbați se încheie prin ejaculare. Această ejaculare conține esența fundamentală a bărbatului, numită jing. O pierdere substanțială și continuă a acestei esențe poate avea consecințe pe termen lung care devin severe pe măsură ce bărbatul îmbătrânește. Pierderea jing-ului cauzează îmbătrânirea prematură a corpului.

Pentru femei pierderea jing-ului poate să apară atunci când nasc prea mulți copii la un interval de timp prea scurt între ei. Sarcina este traumatizantă pentru corp și este esențial să se permită corpului să se refacă corect, în timp suficient, după naștere.

Angajarea în activități sexuale la o vârstă prea fragedă, înaintea dezvoltării complete a corpului, reprezintă o altă metodă de a deteriora jing-ul.

Mai există persoane care practică continența sexuală, adică se abțin de la a ejacula la sfârșitul actului sexual. Ei fac acest lucru în numele conservării esenței (jing) și este adevărat că prin această metodă esența se conservă. Totuși angrenarea în activități sexuale cu continență, în exces, produce stagnarea sângelui în abdomenul inferior, în zona organelor sexuale și dezvoltă în timp blocaje energetice pe meridianul vezicii urinare sau pe meridianul triplu încălzitor, blocaje care la rândul lor generează probleme de prostată sau probleme chiar mai grave în zona genitală. La fel, femeile pot fi afectate de aceste blocaje și dezvoltă chisturi ovariene, fibromuri uterine și pot ajunge în situații mult mai dramatice și la o vârstă mai mică decât bărbații.

Nu trebuie să înțelegeți greșit, o viață sexuală normală este un factor important pentru sănătate dar, ca orice în medicina tradițională chinezească, mereu vorbim despre menținerea echilibrului. Prin urmare moderația este cuvântul de ordine și în privința vieții sexuale.

Navigare seriiObosealaRăniri și traume

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *