Cauzele îmbolnăvirilor conform medicinii tradiționale chinezești

Acesta este articolul nr. 1 din totalul de 11 articole ale seriei Cauzele bolilor

Împăratul Galben (HuangDi) a spus:

Menținerea ordinii în locul corectării dezordinii este cel mai înalt principiu al înțelepciunii. A vindeca o boală după ce ea s-a manifestat seamănă cu a săpa un puț abia după ce simțim setea sau cu a făuri arme numai după ce războiul deja a început.

Conform medicinii tradiționale chinezești noi suntem ființe sănătoase și fericite deoarece corpurile noastre să află într-o stare de armonie. Această armonie apare între yin și yang, între diferitele organe și în relația noastră cu mediul înconjurător. Și totuși această armonie este într-o stare constantă de flux datorată activităților noastre zilnice, a modului în care ne tratăm corpurile fizice, cum gestionăm emoțiile sau schimbările climaterice, cum gestionăm stresul generat de muncă și de familie și chiar cel generat de incertitudinile vieții în sine.

Atunci când o persoană este sănătoasă și apare un dezechilibru acesta este corectat rapid. Dacă o persoană este nesănătoasă și apare un dezechilibru, din cauză că puterile corpului sunt compromise, restaurarea echilibrului va dura ceva mai mult. Atunci când starea de dezechilibru se menține o perioadă mai lungă de timp vor apare bolile. Conform medicinii tradiționale chinezești factorii care cauzează dezechilibrele sunt factorii care cauzează de fapt bolile.

Oamenii s-a luptat întotdeauna cu amenințările interne și externe la sănătatea lor. Factorii externi precum starea vremii nu sunt în mod normal factori de îmbolnăvire. Numai atunci când corpul se află într-o stare de slăbiciune sau dacă factorii externi se manifestă prea repede, înainte ca să se poată ajusta corpul, delicatul echilibru este distrus și bolile pot să apară. Unele boli par să fie generate de factori interni precum problemele cu anumite organe, stresul emoțional sau activitatea sexuală în exces.

Navigare seriiCauze externe

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *