Acesta este articolul nr. 5 din totalul de 11 articole ale seriei Cauzele bolilor

Nutriția și obiceiurile alimentare sunt necesare pentru ca corpul să își îndeplinească funcțiile vitale. Unele dintre cauzele majore ale bolilor sunt o dietă săracă și obiceiurile alimentare proaste. Dacă nu suntem capabili să ingerăm suficienți nutrienți și de o calitate minim necesară pentru a menține corpul la nivel optim atunci bolile vor apare negreșit. Atât cantitatea de alimente cât și frecvența ingerării lor sunt aspecte foarte importante. Mai multe mese mici sunt mult mai bune decât puține mese copioase. Fiecare este diferit însă majoritatea trăim într-o cultură care oferă porții de mâncare mai mari decât necesarul precum și prea puțin timp pentru a mânca la modul regulat. Corpului îi plac foarte mult consistența și consecvența!

A ne hrăni printr-o dietă variată, plină de fructe și vegetale, care au fost spălate cu grijă în prealabil, ne va ajuta să menținem un corp puternic și imun, capabil să lupte cu agenții patogeni interni sau externi. Terapia cu mâncare este o componentă uriașă a medicinii tradiționale chinezești, fiecare aliment având proprietăți medicinale, temperaturi și anotimpuri în care este cel mai bine să fie consumat pentru sănătate. Medicina tradițională chinezească a folosit hrana ca medicament de mii de ani și ea deține o bogăție a cunoașterii despre cum să folosim mâncarea pentru a ne menține sănătoși tot timpul anului.

Un alt lucru important în medicina tradițională chinezească este atenția pe care trebuie să o acordăm actului de a mânca. Adesea facem prea multe lucruri simultan și oamenii tind să utilizeze prânzul sau cina în scop profesional, pentru a privi la TV sau pentru a ajuta copii la teme. O cale pentru a degaja stresul la care ne supunem sistemul digestiv este aceea de a fi atenți la cum mâncăm, de a ne focaliza și a dirija toate resursele interne în vederea efectuării corecte a digestiei. Splina, organul responsabil cu digestia în medicina chinezească nu este responsabilă numai cu digestia alimentelor ci și a informațiilor și a stimulilor. De aceea este important să permitem digerarea acestor lucruri de natură diferită în mod secvențial și nu simultan!

În fine, pacienții și practicanții școlii noastre pun adeseori întrebări despre dietă, despre ce ar trebui să mănânce și ce nu. Este important de știut că maestrul sau medicii clinicii noastre din China nu au cum să cunoască stilul nostru individual de viață cu suficiente detalii pentru a putea face recomandări specifice în acest sens. Recomandările de natură generală pot să fie folositoare pentru unii și potențial derutante pentru alții. Sugestia pe care o primim mereu este aceea de a fi atenți la dietă și de a ne găsi propriul echilibru, folosindu-ne de inteligența cu care am fost dotați de natură. Toți cei care călătoresc periodic în China pot să beneficieze de avertizări și corecții ale stării de sănătate și să folosească acest feedback pentru a detecta și a îndrepta obiceiurile proaste din viața de zi cu zi.

Navigare seriiFactori emoționaliStresul

Comments

2 răspunsuri la „Dieta și obiceiurile alimentare”

  1. noutati prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *