Acesta este articolul nr. 6 din totalul de 11 articole ale seriei Cauzele bolilor

Stresul este, de asemenea, o parte normală a vieții. Cu toții experimentăm nivele mărite de stres care adeseori sunt în afara puterii noastre de control. Cheia sănătății este abilitatea de a menține un echilibru și de a găsi căi sănătoase de a gestiona stresul în așa fel încât să nu îi permitem să devină covârșitor. Din fericire medicina tradițională chinezească oferă multe unelte cu care să gestionăm efectiv stresul în viața noastră.

Qi Gong

Qi gong-ul este o artă marțială internă care a fost practicată mii de ani în China și este o cale ideală de a calma mintea și corpul prin mișcările sale fluide și prin controlul respirației.

Tai Chi

Tai Chi este un alt set de exerciții excelente pentru calmarea minții, a corpului și a spiritului și utilizează mișcări graționase cu emfază pe respirație. Atât tai chi cât și qi gong se practică cel mai bine afară deoarece natura are un efect calmant și oferă o bună împământare pentru corp și spirit.

Meditația

Meditația este o altă unealtă eficientă împotriva stresului. Este uimitor cât de dramatic poate afecta actul de a sta liniștit timp de 20 de minute modul în care ne simțim! Meditația este o metodă simplă și minunată prin care ne putem extrage din ceea ce ne îngrijorează și ne permite să devenim mai centrați. Deoarece natura este o parte fundamentală a medicinii tradiționale chinezești, simplul act de a ieși afară, de a ne plimba și a inhala aer proaspăt are efecte vindecătoare incredibile, calmante pentru minte și corp. Asigurați-vă că vă oferiți timpul unei ieșiri în natură pe care vi-l oferiți ca pe un cadou vindecător frecvent în viața voastră.

Navigare seriiDieta și obiceiurile alimentareOboseala

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *