Acesta este articolul nr. 4 din totalul de 11 articole ale seriei Cauzele bolilor

Poate să sune straniu că ceva vag precum emoțiile poate fi considerat drept cauză de îmbolnăvire. Desigur că emoțiile sunt o parte normală din ființa umană. Însă trăirile foarte intense și pentru perioade prelungite de timp, imposibilitatea de a ne exprima emoțiile sau experimentarea unui șoc / traumă emoțională pot conduce, toate, la boli serioase.

Fiecare organ este asociat unei emoții conform medicinii tradiționale chinezești. Atunci când organul este în dezechilibru vor apare și dezechilibre emoționale și reciproc, dacă ne simțim inundați de o emoție specifică ea ar putea să rănească organul corespunzător. Iată asocierea organelor cu emoțiile:

Inima – Bucurie

Ficatul – Mânie și frustrare

Plămânii – Tristețe și durere

Splina – Îngrijorare și supramentalizare

Rinichii – Frica

Un exemplu ilustrativ poate fi dat de cineva care a pierdut brusc o ființă iubită. Șocul emoțional poate cauza o senzație copleșitoare de pierdere și durere care dacă se menține la intensitate maximă poate cauza simptome în plămâni precum astm, respirație sacadată și tuse. Acest lucru funcționează și în sens invers, o persoană suferind de tuse cronică poate descoperi la un moment dat că este mult mai melancolică decât în mod normal. Există un ciclu constant de interacțiune între emoții și organe.

Navigare seriiCauze interneDieta și obiceiurile alimentare

Comments

Un răspuns la „Factori emoționali”

  1. cauzele emotionale ale bolilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *