În societatea modernă otrăvurilor lente au intrat din păcate în clasa factorilor de îmbolnăvire. Substanțele chimice și hormonii au schimbat radical calitatea alimentelor în sensul infestării lor până la pragul în care practic trebuie să ne modificăm metodele de preparare a legumelor și a cărnii în așa fel încât să eliminăm cât mai mult posibil din substanțele nedorite înainte de a pregăti felurile de mâncare. În unele cazuri până și apa folosită la băut sau la gătit este infestată cu substanțe indezirabile.
Apoi există o otrăvire lentă produsă de medicamentele alopate, de impulsul automedicației pe fondul lipsei de timp și de bani pentru a merge la medic precum și pe fondul reacției la reclamele pentru medicamentele care se eliberează fără prescripție medicală.
În final otrăvurile ingerate prin respirație, de la fumat până la poluarea din ce în ce mai accentuată se adaugă presiunii deja create de otrăvurile ingerate prin alimentație.
Toate aceste forme de otrăvuri lente intră în organism și sunt de multe ori greu de eliminat, în timp ele contribuie la creșterea fondului de toxine în sânge, limfă și țesuturi generând în final blocaje energetice, scăderea funcției organelor vitale, întoxicare acută, cancer.
Lasă un răspuns