Acesta este articolul nr. 2 din totalul de 7 articole ale seriei Îndrumar practică

Pentru a începe orice fel de practică qi gong, în particular practica Yi Jin Jing, este necesară îndeplinirea unor condiții minime și obligatorii:

  1. starea de sănătate generală trebuie să fie relativ bună. În special sistemul de meridiane trebuie să fie curățat (prin medicină) pentru că orice meridian blocat înseamnă o acumulare locală de toxine și cheaguri sanguine care, dacă este antrenată prin practica qi gong se poate răspândi în întregul corp și poate provoca înrăutățirea sănătății și în unele cazuri chiar decesul
  2. sistemul energetic trebuie să fie echilibrat yin-yang. Aceasta nu se poate realiza decât după îndeplinirea primei condiții. Maestrul e cel care se va îngriji să se asigure că plecați la drum de pe poziții corecte.
  3. dantian-ul inferior trebuie să fie format și sigilat, adică pleura care înconjoară organele trebuie să fie intactă și să nu permită scurgerea energiei qi prin fisuri. Acest lucru se obține tot prin acțiunea maestrului care sigilează eventualele scurgeri energetice. Dacă nu se sigilează dantian-ul inferior atunci toată munca de acumulare va fi practic ineficientă, nerezultând decât o mare pierdere de timp
  4. restul de condiții se presupun a fi deja îndeplinite din moment ce maestrul a acceptat să învețe un discipol nou (anume dacă dețineți suficient talent, un caracter suficient de bun, etc)

Condițiile de mai sus sunt fundamentale pentru orice fel de practică internă (nei gong). Cei care merg la cursuri de qi gong merită să mediteze asupra lor. Ba chiar trebuie să verifice cu maestrul lor dacă lucrurile sunt în ordine. Și după aceea încă trebuie să fie atenți dacă lucrurile stau chiar așa cum au fost asigurați.

Gândiți-vă că o răceală nu înseamnă nimic, însă dacă aveți dereglări hormonale, boli ale organelor sau chiar numai stări cronice de anxietate, depresii, etc, toate acestea însemnă că sistemul dumneavoastră energetic este serios dezechilibrat chiar dacă vi se spune altfel!

Până la urmă trebuie să fiți atenți cu ce maestru vreți să studiați!

Navigare seriiÎndrumar de practicăCe este qi gong?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *