Protecția Luminii

Lumina deasupra Binelui și a Răului

Acesta este articolul nr. 12 din totalul de 12 articole ale seriei Bine și rău

Un inițiat sau un mare maestru care este persecutat de inamici urcă cu gândurile sale în regiunile celeste, acolo unde știe că va fi în siguranță. Baricadat în spatele Luminii, protejat de iubirea divină, apărat de puterea divină el se află în siguranță acolo unde nici un rău nu poate pătrunde. În acel loc vibrațiile sale nu vor fi asemănătoare vibrațiilor inamicului și în curând poate uita de acesta. O viață pură, un caracter nobil, o radianță luminoasă – toate acestea sunt arme care înlătură răul.

Dacă purtăm în minte imaginea inamicului nu facem decât să îl întărim. Dacă îi oferim tot timpul gândindu-ne la el, la un moment dat el va deveni suficient de puternic pentru a ne distruge.

Cei care le permit magicienilor negri sau vrăjitorilor să reușească nu suntem decât noi, cei care ne complacem să fim slabi și ignoranți, numai buni de a fi penetrați de influențele malefice ale primilor. Răul nu poate penetra Lumina. Inițiații sunt protejați de Lumină și de viețile divine pe care le trăiesc. Cu alte cuvinte dacă ne dezvoltăm aura într-una strălucitoare vom fi mereu protejați cu simbolul protecției divine. În fiecare zi, în munca noastră spirituală, trebuie să trimitem raze luminoase către toate creaturile până ce toți inamicii noștri vor sesiza superioritatea noastră și se vor pleca în fața noastră. Acesta este modul prin care se cucerește un inamic. Nu exterminarea lui este metoda potrivită ci cucerirea prin generozitate, noblețe și prin umplere cu atâta Lumină încât și inamicii să dorească să ne devină prieteni.

Inamicii noștri sunt de fapt o binecuvântare pentru noi pentru că dacă știm cum să îi utilizăm putem să devenim puternici și radianți. Ființele neluminate nu văd lucrurile la fel. Oricum ar fi, trebuie să ne uităm la inamicii noștri ca la niște prieteni deghizați care ne forțează să lucrăm asupra noastră și să evoluăm. Acesta nu este un lucru ușor de explicat oamenilor. Majoritatea preferă să rămână ignorantă și să continue să își anihileze inamicii.

Pentru a atinge un nivel înalt de conștiință avem nevoie de foarte multă iubire și de foarte multă bunătate. Un ochi pentru un ochi nu va face decât să orbească lumea. Un dinte pentru un dinte este numai pentru stângaci. O viață pentru o viață nu va face decât să termine viața divină din noi. Ucideți și veți fi uciși și tot așa la infinit până se va găsi cineva cu mai multă generozitate și cu mai multă iubire și care își va ierta inamicii.

A venit timpul ca omul să își modifice concepțiile și să se extragă din iadul pe care singur și l-a făurit. Nu putem cuceri niciodată un inamic prin lovituri, umilire, violență sau prin a-l ucide. Este ceva cu totul diferit dacă îl cucerim cu Iubire și Lumină.

Viața ne învață exact lecțiile de care avem nevoie însă se pare că până acum înțelepții sunt singurii care se folosesc de învățătura lor spre binele celorlalți ca și spre binele personal. Fără lumină, atunci când ni se petrec lucruri bune nu știm cum să profităm de ele, iar atunci când se petrec lucruri rele rămânem neajutorați. Trebuie să fim vigilenți pentru a răsuci dificultatea într-o oportunitate de a evolua. Ființele înalte vor observa munca pe care o depunem, efortul pe care îl facem, și ne vor sări în ajutor. Dumnezeu a creat ființele umane, a pus o lumină în ele în așa fel încât ele să fie mereu conectate la Sursa Cosmică și să fie capabile să primească anumiți curenți oricând ar avea nevoie de ei.

Binele și Răul sunt inseparabili. Numai Lumina ne poate ajuta să utilizăm răul și să îl transformăm în bine.

Navigare seriiSinuciderea

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *