Acesta este articolul nr. 15 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Adevărații inițiați caută să desfacă toate vălurile suprapuse din interiorul și din exteriorul lor, printr-un proces de purificare, astfel încât Adevărul să devină complet prezent în ei. Numai atunci când încetăm să ne vedem pe noi înșine și pe ceilalți prin lentilele distorsionante ale corpurilor noastre opace vom deveni capabili să înțelegem adevărata imensitate, lumină și splendoare a ființelor umane. În planurile superioare, sublime, dincolo de văluri, descoperim Spiritul, o scânteie, o indescriptibilă-omniscientă-atotputernică Ființă – pe Dumnezeu însuși. Celor care prin disciplină, rugăciuni și abstinență sunt capabili să îndeplinească cerințele Spiritului, Natura li se va dezvălui pe sine. Natura oferă unele indicații ale corespondenței dintre planurile fizic și spiritual. Cea mai importantă lucrare în viață este aceea de a ne debarasa de aceste straturi opace. Adevărul singur este gol-goluț. Pentru a-l atinge trebuie să muncim și să ne eliberăm din interior de tot ceea ce este opac, de tot ceea ce ne ecranează de lumea divină.

Noi trebuie să fim înveșmântați pentru lume, nu pentru Ceruri. Cerurile ne acceptă atunci când venim dezbrăcați; în Ceruri nu putem intra decât goi. Atunci când reușim să atingem starea de goliciune vom putea să ne înălțăm pentru a primi mesaje, sfaturi, înțelepciune și ajutor de la Dumnezeu.

Corpul fizic este o îmbrăcăminte pentru Sine iar sufletul este îmbrăcămintea Spiritului. Iar Spiritul este înconjurat de aură. Această rochie de lumină este cea mai magnifică și mai prețioasă îmbrăcăminte a noastră.

Atunci când omul se eliberează de vălurile dense și opace care îl limitează, propria lor garderobă omniprezentă, omnipotentă să omniscientă compusă din Iubire, Lumină și Divin se manifestă în adevărata sa formă. Așa se ajunge la o viață purificată și luminoasă de către cei care înțeleg că motivul prezenței lor pe acest pământ este de a lucra și a face din propria ființă o reflexie a lumii divine.

Navigare seriiVârfulDumnezeu este Spirit

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *