Acesta este articolul nr. 10 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Adevărul ne va elibera. Fără adevăr nu putem, prin urmare, să fim liberi. Proprietatea Iubirii este să împartă căldură. Proprietatea Înțelepciunii este să împartă Lumină. Proprietatea adevărului este să ne elibereze. Libertatea noastră depinde, prin urmare, de gradul nostru de evoluție. Din acest punct de vedere numai Dumnezeu este cu adevărat liber.

Toate ființele sunt guvernate de trei legi de bază:

  1. Legea Necesității – care guvernează ființele primitive care încarnare după încarnare persistă în a-și satisface nevoile de bază
  2. Legea Liberului Arbitru – care guvernează pe cei mai evoluați, ale căror atitudini și fapte din încarnările anterioare le-au oferit o anumită libertate de alegere în încarnarea prezentă (exemple: devotați, artiști, oameni de știință, filozofi)
  3. Legea Providenței Divine – care îi guvernează pe marii maeștri și inițiați. Multe căi le sunt deschise acestora și ei sunt liberi să aleagă între ele pentru că viețile lor sunt glorioase, luminoase și Lumina adevărată pătrunde în ele.

Numai scânteia divină și pură din noi este liberă. Ființele care ajung să devină libere pot primi această libertate numai prin prezența divinului în toată ființa lor.

Nu există nici o lege care să condamne pe cineva la a deveni o victimă perpetuă. Dacă dorim să devenim liberi trebuie să ne înălțăm în planurile spirituale. Prin rugăciune și prin meditație omul se poate înălța spre lumea divină pentru a-și întări Lumina interioară, puterea, voința și Iubirea. Un discipol are o înțelegere clară a legilor destinului. Rezolvarea problemelor destinului se poate face numai cu Iubire și Înțelepciune, intrând în serviciul Domnului Suprem și lucrând pentru regatul Său. Atunci când lucrăm pentru noi înșine va trebui să confruntăm orice destin avem întipărit în noi. Atunci când Domnul vede că toate gândurile și acțiunile noastre sunt dedicate Lui, El va plăti toate datoriile în locul nostru.

Libertatea este adevărul exprimat în sfera acțiunii. A fi liber înseamnă a acționa în conformitate cu adevărul divin.

Navigare seriiAdevărul transcende totulCentrul Adevărului din noi

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *