Acesta este articolul nr. 13 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Adevărul este Unul. El trebuie să cuprindă totalitatea, toate ființele animate și ne-animate. Nu există separare, totul este Unul. În Unitate este inclus totul. Toate lucrurile sunt înțelese. Toate întrebările au deja răspuns. Salvarea constă în simplicitatea lui Unu. Sănătatea este una. Funcția organelor noastre este aceea de a lucra împreună pentru a menține unitatea sănătății, viața. Boala și moartea sunt, astfel, separare, divizare, dislocare.

Unitatea adevărată nu combate și nu exclude pe nimeni. La nivel superior cu toții formăm o unitate. Fiecare dintre noi este o celulă a marelui corp cosmic, iar fiecare celulă reflectă întregul corp.

Adevărul este expresia unei situații în care toate ființele pot trăi împreună, în armonie. Trebuie să realizăm că adevărul este în mod necesar unic și universal și că el poate fi regăsit numai în unitate.

Ființele umane sunt formate din trei principii fundamentale: minte, inimă și voință. Mintea are nevoie de lumină (cunoaștere), inima de căldură (iubire) iar voința are nevoie de acțiune. A acționa înseamnă a manifesta lumina minții și căldura inimii. Pentru a atinge unitatea mintea, inima și voința trebuie să conlucreze ca Unul. Unitatea interioară trebuie să fie un scop al oricărei ființe vii. Din această ordine decurge puterea și cunoașterea. În absența unității nu mai există Adevăr.

Să ne facem scop din atingerea unității acestor trei principii, mintea, inima și voința dar și din unitatea principiilor noastre fizice și psihice, a naturii noastre inferioară și superioară. Scopul este unul, căile de a-l atinge sunt nenumărate.

Fiecare trebuie să ne alegem o cale și apoi, oricare ar fi aceasta, să ne ancorăm pe ea, să nu deviem de la ea niciodată. Pentru că, într-adevăr, destinația este una singură.

Gândiți-vă la un muzician dintr-o orchestră. El are propria lui partitură de interpretat și nu este obligat să cunoască partiturile celorlalți muzicieni. În ciuda diferențelor toți muzicienii lucrează împreună într-o singură simfonie. Inițiații și maeștrii sunt dirijori care organizează fiecare aspect pentru armonie și o acuratețe perfectă. Deasupra lor Creatorul Suprem dirijează toate orchestrele în armonia cosmică.

Navigare seriiIntuițiaVârful

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *