Acesta este articolul nr. 17 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Încă de când ființele umane au coborât din paradis în regiunile mai întunecate ale materiei ele au fost prinse în acest climat de praf și ceață și au fost incapabile să mai distingă realitățile lumilor invizibile.

Pentru a căuta adevărul invizibil omul a apelat la ședințele de spiritism și la mediumi. Entitățile care răspund acestui fel de chemări sunt adesea fantome și elementali ai planurilor astrale care sunt foarte eficiente în amețirea ființelor umane. Cel mai adesea aparițiile lor sunt cunoscute ca umbre, fantome sau elementali cărora le face plăcere să păcălească oamenii spre direcții complet greșite. Lumile invizibile sunt exact la fel ca lumea vizibilă, în care există locuitori evoluați spiritual și există și alții cărora le place să înșele și să chinuie ființele umane care încearcă să intre în contact cu ele.

Mulți mediumi de astăzi se complac în mod constant în aventuri în lumile invizibile fără să aibă idee de pericolele la care se expun.

Clarvăzătorii adevărați sunt foarte rari. Mesajele, predicțiile, profețiile adevărate sunt ca niște amprente pe sufletul lumii și pot fi reflectate sau transmise în mod involuntar către noi de alți oameni, de păsări sau de alte animale. Deoarece atunci când suntem acordați cu Legea Divină, dacă trăim în armonie cu principiul suprem, tot ceea ce există în natură ne ajută, ne ghidează, ne întărește și ne iluminează. Dacă un suflet care a plecat dintre noi a posedat calități spirituale mărețe, el se află acum într-un loc al păcii, al luminii, al frumuseții și singura cale infailibilă de a intra din nou în contact cu el este să cultivăm aceleași calități în noi înșine. Aceasta este Legea Afinității.

A trăi în Spirit și în Adevăr trebuie aplicat întregii Vieți, nu numai Vieții mistice. Ar trebui să comunicăm mai mult cu astfel de spirite cât timp se află încă în viață. Toate relațiile sunt guvernate de principiile masculin și feminin ale spiritului-tată și ale mamei divine. În orice femeie, precum în Mama divină, sunt conținute elementele infinitei varietăți de culori, de parfumuri, de forme și mișcări – sufletele și spiritele femeilor nu vor obosi niciodată de povara acestor bogății. Principiul masculin etern, al Tatălui Ceresc, comunică cu Înțelepciunea, Puterea și Maiestuozitatea Sa. Atunci când vom înțelege cuprinzător cum să comunicăm în Spirit și în Adevăr, vom putea să mergem direct la sursa Iubirii care cuprinde principiile masculin și feminin, și vom putea să găsim Adevărata Fericire.

Navigare seriiDumnezeu este SpiritA da și a primi

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *