Acesta este articolul nr. 11 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

La începuturi, atunci când ființele umane au locuit la sânul Tatălui Ceresc, ele erau în comuniune constantă cu El  și aveau acces la întreaga cunoaștere. Dacă cineva dorește să recaptureze ceva din cunoașterea primordială va trebui să reintre în comuniune cu întregul Univers, cu oceanul de Lumină Cosmică.

Ființele au decăzut datorită defectelor din intelectul, inima și voința lor. Este esențial pentru ele să inspecteze aceste elemente care le permit să gândească, să iubească și să acționeze zilnic. Rezolvarea defectelor le vor repune în armonie cu cosmosul. Toate aceste eforturi ne învață să ne înălțăm la un nivel superior și să ne reapropiem de principiul Adevărului.

Tot ceea ce există este conectat la un centru și nu poate continua să existe și să prospere decât dacă această legătură este bine întreținută. Echilibrul Vieții Cosmice este fondat pe relația neîntreruptă dintre Centru și periferie.

Toate părțile întregului trebuie să conveargă spre centru, spre Dumnezeu Sursă. Ilustrarea perfectă a acestui principiu este sistemul Solar în care planetele gravitează armonios în jurul Soarelui. Aceasta este numită Legea Supremației. Trebuie să rămânem cu toții ferm atașați de centrul divin din noi deoarece acesta ne unifică, ne asamblează și ne explică totul. Folosindu-ne de această legătură constantă este posibil să navigăm de la periferia noastră către acest nucleu care ne definește.

Atunci când ne naștem încă suntem legați de mamă prin cordonul ombilical. Pentru a continua să trăim în Univers vom fi, de asemenea, legați cu un cordon și mai ferm numit cordonul Argintiu. În final există un al treilea cordon, cel mai subtil, care ne leagă de Dumnezeu, numit cordonul de Aur. Acest cordon de Aur este acela pe care mulți, în inconștiența lor, îl taie. Chiar dacă după aceea ei încă se laudă că trăiesc, adevărul este că nu mai sunt cu adevărat vii, ci sunt morți spiritual. Aparența vieții persistă în ei pentru că încă mai funcționează cordonul de Argint, însă la nivel spiritual sunt deja morți. Iar repercusiunile acestei morți spirituale se simt în mod inevitabil în fiecare aspect al existenței lor.

Exercițiu

Închideți ochii ușor. Țineți ochii închiși pentru câteva momente, apoi deschideți-i din nou. Observați modificările care apar în dumneavoastră. Începeți să înțelegeți corespondența dintre actul închiderii sau al deschiderii ochilor și viața dumneavoastră interioară.

În timp veți simți un influx dinspre interior care vă aduce pace, echilibru, armonie. Acesta este semnul care vă arată că ați atins Centrul dumneavoastră și că sunteți pe drumul spre Adevăr.

Navigare seriiTrei legi ale AdevăruluiIntuiția

Comments

Un răspuns la „Centrul Adevărului din noi”

  1. Cand copii se nasc cordonul ombilical este taiat dar daca se taie cordonul ombilical al unui fetus acesta moare. Ceea ce incerc sa zic e ca poate omul nu e facut sa existe pentru totdeauna in pantecul divin precum si copii mai devreme sau mai tarziu parasesc uterul mamei, poate relatia cu divinitatea e necesara doar atat timp cat omul nu e complet „format” si scopul omului (si in starea lui umana si in starea lui iluminata, ZhenRen) e sa se nasca din „uterul divin” si eventual sa-si urmeze lui insusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *