Adevărul ne transformă în Buddha

Adevărul – Iubire și Înțelepciune

Acesta este articolul nr. 2 din totalul de 19 articole ale seriei Adevărul

Toți oamenii caută ceva și fiecare denumește acel ceva cu nume diferite: fericire, sensul vieții, adevăr și așa mai departe.

Deși ei continuă să declare că sunt în căutarea adevărului, ei nu vor cu adevărat să îl găsească. Oamenii preferă poarte eticheta de „căutător al adevărului” ca și cum ar fi o medalie de onoare.

Adevărul nu obligă oamenii.
Adevărul se revelează singur numai acelora care au o atitudine corectă.
Adevărul nu se conformează cu ideile nimănui despre cum ar trebui să arate.

Dacă vom căuta un „adevăr” care să se potrivească gusturilor noastre atunci ceea ce vom găsi nu va fi adevărul. Adevărul este foarte ușor de găsit pentru simplul fapt că se află pretutindeni. Realitatea este că oamenii caută adevărul cam în același mod în care bărbații își caută, de secole, soțiile.

Cei care doresc să servească vor găsi adevărul. Cei care doresc să fie serviți nu îl vor găsi niciodată. Nu vom găsi niciodată adevărul dacă nu avem intenția să servim (sau să deservim). Dacă dorim adevărul trebuie să fim umili. Trebuie să ne identificăm cu Lumina, cu noblețea, cu integritatea și cu natura noastră superioară.

Psihicul uman este construit pe fundația triplă a intelectului, a emoțiilor (inimă) și a voinței (corp). Voința se pune în mișcare pe baza gândurilor și a sentimentelor. Voința va fi bună numai dacă Intelectul este inspirat de Înțelepciune și Inima este inspirată de Iubire. Astfel prin Înțelepciunea și Iubirea ideale, actul de Voință va manifesta Adevărul. Adevărul nu poate fi definit. El există pe tronul Înțelepciunii și a Iubirii.

Adevărul nu poate fi căutat pentru că el nu poate fi găsit. Există o singură cale de apropiere către el, anume prin a crește în Înțelepciune și Iubire. Dacă posedăm Înțelepciunea și Iubirea atunci vom poseda și Adevărul. El ne va fi revelat, de fapt, de Înțelepciunea și de Iubirea noastră. Totul depinde de dezvoltarea armonioasă a Inimii, a Minții, a Sufletului și a Spiritului.

Adevărul este lumea în care trăim. Trăim în adevăr, mâncăm și respirăm adevăr. Adevărul nu este ceva extern ființei noastre. Singura cale de a ne apropia de adevăr este aceea de a manifesta Iubire și Înțelepciune și de a continua să căutăm forme din ce în ce mai perfecte prin care să le exprimăm.

Uniunea dintre Iubire și Înțelepciune dă naștere la Adevăr. Iubirea este căldură și magnetism iar Înțelepciunea este lumină și electricitate. Iubirea ne leagă iar Înțelepciunea ne eliberează. Iubirea, așa cum este ea înțeleasă de un inițiat, nu este un sentiment trecător ci o stare de conștiință constantă în care omul este în armonie cu întreaga Creație. Apoi Lumina binecuvântează și expune munca lui Dumnezeu. Voința lui Dumnezeu este ca oamenii să posede adevărul, să se scufunde în adevăr.

Navigare seriiAdevărul – introducereMaestru și discipol

Comments

Un răspuns la „Adevărul – Iubire și Înțelepciune”

  1. Adevărul este. Noi trebuie să învăţăm să fim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *