- Adevărul – introducere
- Adevărul – Iubire și Înțelepciune
- Maestru și discipol
- Meditație asupra Adevărului
- Să fim credincioși Adevărului
- Adevărul nu interferează
- Adevărul – salvare
- Spirit și știință
- Adevărul transcende totul
- Trei legi ale Adevărului
- Centrul Adevărului din noi
- Intuiția
- Unitatea
- Vârful
- Adevărul gol-goluț
- Dumnezeu este Spirit
- Comunicarea spirituală
- A da și a primi
- Dumnezeu
Înainte de a începe lungul drum departe de casa lor cerească, oamenii au locuit o vreme la sânul Domnului Etern și memoria acestui prim paradis încă mai trăiește ca o licărire distantă în mințile noastre. În realitate Lumina nu este distantă, ci este prezentă în mod real în fiecare dintre noi. Pe măsură ce oamenii s-au scufundat în planurile mental, astral, eteric și fizic, au devenit mai atașați de materie și amintirea Luminii s-a întunecat.
Noi nu acordăm de fapt atenție adevărului. Fiecare avem dreptate din punctul nostru de vedere. Acesta este mersul lucurilor în lume. Fiecare regretă absența Păcii și deplânge faptul că este aproape imposibil să armonizeze toate lucrurile din viața sa. Adevărul este că ființele umane sunt măcinate de două tendințe conflictuale; acest spirit de contradicție este probabil cel mai potrivit pentru a descrie natura umană.
Dacă dorim cu adevărat să fim altfel decât ceilalți, în sensul bun al cuvântului, va trebui să imităm infima minoritate a înțelepților a căror unică preocupare este aceea de a stabili pacea și armonia în ei înșiși și prin aceasta în lumea din jurul lor. Trebuie să nu interferăm cu activitățile altor oameni. Locul în care trebuie să ne manifestăm convingerile este numai înăuntrul nostru.
Fiecare om este îndreptățit să aibă propriile gusturi și să facă propriile alegeri. Noi ar trebui să fim mereu atenți și să alegem numai ce este pur, luminos și divin. Există o multitudine de îngeri, arhangheli, maeștri în Univers și nimeni nu ne va reproșa că am ales pe cineva în mod particular să ne ajute să evoluăm. De asemenea suntem liberi să petrecem oricât (de puțin) timp dorim cu maestrul ales de noi. (uneori maestrul „pleacă” de lângă noi, poate trecând în alte planuri, cu toate acestea el ne va însoți din subtil atâta timp cât ne vom considera discipolii săi)
Lasă un răspuns